Myndigheten för press, radio och tv

36 miljoner i innovations- och utvecklingsstöd till 22 nyhetsmedier

Dela
Mediestödsnämnden har beviljat ca 36 miljoner kronor i innovations- och utvecklingsstöd för 36 insatser vid 22 olika nyhetsmedier. Besluten gäller under förutsättning att riksdagen beslutar om ytterligare medel till mediestöd, i enlighet med regeringens budgetproposition.

Innovations- och utvecklingsstödet är ett stöd till nyhetsmedier för utveckling av redaktionellt innehåll i digitala kanaler, innovationer och utveckling när det gäller digital publicering eller utveckling av digitala affärsmodeller. Stödet beviljas för första gången till fler än bara tryckta nyhetstidningar, efter att stödet tidigare i år gjordes om. I årets ansökningsomgång har mediestödsnämnden nu beviljat totalt ca 36 miljoner kronor i innovations- och utvecklingsstöd.

  - Den lokala mediemarknadens ekonomi är pressad på grund av minskade annonsintäkter och minskade upplagor. Därför känns det i år särskilt bra att kunna fördela ut innovations- och utvecklingsstöd som kan hjälpa branschen att ställa om och hitta affärsmodeller som gör dem konkurrenskraftiga i en digital miljö, säger enhetschefen Georg Lagerberg.

Mediestödsnämnden beslutade även att kräva tillbaka ytterligare 1 063 567 kr från Mediehuset Grönt AB. Detta efter att tidningarna Syre Stockholm, Syre Göteborg och Syre Global nu beviljats driftsstöd för 2018 och 2019 som en samlad publikation, istället för som tre separata. Nämnden har sedan tidigare krävt tillbaka 2 413 332 kr av Mediehuset Grönt AB för Syre och Fria Tidningen.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Svensk tv-marknad: Utmaningar och trender24.11.2023 14:32:33 CET | Pressmeddelande

Tv-marknaden påverkas just nu starkt av att ekonomin försämras och att konjunkturen försvagas. Det visar rapporten Svensk tv-marknad 2023 som Myndigheten för press, radio och tv tagit fram och som beskriver den svenska tv- och streamingmarknaden. En marknad där konkurrensen är fortsatt mycket hög om abonnenter, rättigheter och annonsintäkter - vilket påverkar de stora svenska kommersiella tv-husen negativt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum