Simple Feast

Guide till sommarens självplock i Stockholmsområdet

Dela
Snart börjar säsongen för potatis, jordgubbar och andra svenska delikatesser. Många drömmer om ett eget trädgårdsland, men verkligheten ser ofta annorlunda ut för personer boende i lägenhet - inte minst i Stockholmsområdet. Därför har Simple Feast tagit fram en guide över handelsträdgårdar som erbjuder självplock av grönsaker och bär i Stockholm med omnejd.

De flesta kommer att tillbringa sommaren hemma i Sverige i år, på grund av den rådande Coronasituationen. Lokala utflykter är därför mer aktuella än någonsin. En utmärkt aktivitet är att åka till en gård eller handelsträdgård som erbjuder självplock. 

– Vi är många som drömmer om ett eget trädgårdsland men det är långt ifrån alla som har möjligheten att odla själv hemma. Det är en nästintill meditativ aktivitet att plocka grödor, vilket jag tror att stressade stadsbor kan tilltalas lite extra av. Därför är perfekt att det finns ställen som erbjuder självplock, där man kan njuta av upplevelsen och samtidigt få med sig riktigt färska råvaror hem, säger Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast. 

Under sommaren gör Simple Feast en satsning på just självplock och skickar med gratis kryddor och recept för att tillreda tex. färskpotatis, jordgubbar och nypon, till de som prenumererar på Simple Feasts matboxar.

Här kan du plocka bär och grönsaker i Stockholm med omnejd:

Observera att det, med anledning av Covid-19, är en bra idé att dubbelkolla öppettider innan besöket.

Trädgårn Södertälje
Erbjuder självplock av bland annat jordgubbar, kryddor, och andra grönsaker i säsong. Har även en gårdsbutik med färska råvaror som odlas på gården.
För mer info: tradgarn-sodertalje.se

---

Slottsträdgården Ulriksdal
I Ulriksdals friland kan du skörda både blommor och grönsaker som är i säsong I olika perioder under sommaren och tidig höst.
För mer info: rappne.se/sortiment/frilandet-sjalvplock

---

Upplands Väsby självplock
Erbjuder självplock av jordgubbar på ett stort fält som ligger mellan Rotebro och Upplands Väsby.
För mer info: uv-sjalvplock.se

---

Mariebergs självplock
För den som har bil eller är sugen på en längre utflykt från Stockholm finns Marieberg i Björkvik utanför Norrtälje. Här erbjuds självplock av jordgubbar, hallon och saskatoonbär.
För mer info: sjalvplock.se

---

Östanlid
Ute på Munsö i närheten av Ekerö finns Östanlid trädgård som erbjuder självplock och gårdsförsäljning av egenodlade äpplen, svarta vinbär, majs och andra grönsaker.
För mer info: ostanlid.se/tradgard

---

Säby gård
Säby gård på Ingarö har vanligtvis självplock av potatis under september. Har även egenpressad rapsolja och potatis till försäljning i gårdsbutiken.
För mer info: sabygardingaro.se

---

Solby gård
Varför inte göra en dagsutflykt till Eskilstuna och vackra Solby gård som erbjuder självplock av bär under sommaren och potatis under tidig höst. Har även en gårdsbutik som säljer egenodlade produkter.
För mer info: jmeurope.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Simple Feast
Simple Feast
Nybrogatan 38
11434 Stockholm

08-420 029 90https://simplefeast.com/se

Om Simple Feast
Simple Feast har över 90 anställda i Sverige, Danmark, Tyskland och USA. Kärnverksamhet är hemleverans av ekologiska växtbaserade måltider – klara att servera på ett ögonblick. Företaget grundades i Köpenhamn 2015 och är sedan oktober 2018 även etablerade i Sverige. Läs mer på simplefeast.com

Följ Simple Feast

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Simple Feast

Sju vegetariska trender för 202126.1.2021 13:07:00 CET | Pressmeddelande

Allt fler äter grönt och utbudet av vegetarisk mat ökar för varje år. Men vilka är egentligen de stora vego-trenderna för 2021? Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast och vegankock, spår sju trender som kommer att slå under 2021. “Jag tror att det närodlade kommer få ett rejält uppsving under året - inte minst när det kommer till otroliga svenska råvaror som fallit i glömska, såsom alla superbär som växer här”.

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam och visar grönsaker istället30.11.2020 13:40:38 CET | Pressmeddelande

Varje år spenderar snabbmatskedjorna miljarder på reklam globalt. Samtidigt möts konsumenterna i betydligt lägre utsträckning av reklam för grönsaker och andra mer hållbara alternativ. Nu lanserar Simple Feast en adblocker som för första gången gör det möjligt att ersätta digitala annonser till bilder på grönsaker. Kampanjen vill belysa snedfördelningen när det kommer till vilken typ av matreklam vi möts av i vardagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum