Myndigheten för press, radio och tv

30 miljoner i stöd till nyhetsmedier för digital utveckling

Dela
Mediestödsnämnden har beslutat att fördela ca 30 miljoner kronor i innovations- och utvecklingsstöd till 30 olika nyhetsmedier.

Den 21 oktober beviljade mediestödsnämnden ansökningar om innovations- och utvecklingsstöd från tidningar, gratistidningar och webbtidningar. Totalt är det ca 30 miljoner som fördelas mellan 38 olika insatser för digital utveckling av nyhetsmedierna.

–Innovations- och utvecklingsstödet ger tidningar möjlighet att ändra verksamheten så att den bättre kan möta dagens och morgondagens utmaningar. Jag är mycket nöjd med att vi kunnat dela ut ytterligare 30 miljoner till 30 nyhetsmedier, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv. 

Innovations- och utvecklingsstödet är ett stöd till nyhetsmedier för utveckling av redaktionellt innehåll i digitala kanaler, innovationer och utveckling när det gäller digital publicering eller utveckling av digitala affärsmodeller. Stödet beviljas för andra gången till fler än bara tryckta nyhetstidningar, efter att stödet gjordes om 2019.

Bakgrund

Innovations- och utvecklingsstödet ingår i mediestödet som regleras av mediestödsförordningen och riktar sig till allmänna nyhetsmedier oavsett innehålls- eller spridningsform. Syftet med mediestödet är att stärka demokratin genom att främja tillgång till oberoende nyhetsförmedling i hela landet via en mångfald av allmänna nyhetsmedier med redaktionellt innehåll av hög kvalitet. Det nya mediestödet delades ut första gången 2019.

För mer information

Lista över tidningar som beviljats innovations- och utvecklingsstöd finns bifogad under dokument.

Nyckelord

Dokument

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om press- och mediestöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd. 

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum