Ticket

Kraftig ökning av resebokningar efter positiva vaccinnyheter

Dela
De senaste månaderna har det kommit allt fler positiva nyheter kring coronavaccin. Detta har resulterat i en kraftig ökning av resebokningarna inför framförallt sommaren och nästa vinter, visar statistik från resebyrån Ticket.

Efter vad som sannolikt kommer gå till historien som resebranschens tuffaste år någonsin så börjar branschen se en ljusning efter att allt fler länder kommit igång med vaccineringen mot coronaviruset, och målsättningen att alla som vill vaccinera sig ska kunna göra detta till sommaren. Resebyrån Tickets bokningsstatistik vittnar om en uppdämd efterfrågan på resor till solen.

- Vi har sett en stadig ökning av resebokningarna sedan de positiva vaccinnyheterna började avlösa varandra, och försäljningen den senaste månaden har ökat mer än 30 procent, säger Michael Kapil, marknadschef på resebyrån Ticket.

Det som bokas just nu är framförallt sommarresor till Medelhavet, och då till traditionella sommarresmål inom EU som Spanien, Grekland, Kroatien, Italien och Portugal dit det inte är någon UD-avrådan. En del kunder har dock ännu mer framförhållning och 60 procent fler kunder än ett vanligt år bokar redan nu långresor till bland annat Thailand, Karibien och Miami med avresa nästa höst eller vinter.

- Efter en mörk och kall vinter, och efter att de flesta inte varit på utlandssemester i snart ett år, så kan man förstå att det är många som vill säkra en resa till solen. Eftersom de flesta charterbolag just nu dessutom erbjuder fri ombokning eller till och med öppet köp på resorna går det ju även bra att boka nu och ändra sig senare, säger Michael Kapil.

De kunder som inte orkar vänta till sommaren utan vill komma iväg redan nu i vinter har ett mer begränsat urval av resmål att välja mellan eftersom det fortfarande är inreseförbud till stora klassiska vinterdestinationer som Thailand och USA. Kanarieöarna är det enda större vinterresmål som det inte råder UD-avrådan till, eftersom ögruppen som ligger utanför Västafrikas kust är en del av Spanien och därmed tillhör EU.

- Förutom sommarresor till Medelhavet så bokas det en del sista minuten-resor till Kanarieöarna, som ju omnämnts mycket i media på sistone på grund av Dan Eliassons resa till Gran Canaria. Det är svårt att säga om denna mediebevakning bidragit till fler bokningar, men Kanarieöarna är också i princip det enda resmål där det är badväder just nu som vi svenskar får resa till, säger Michael Kapil.

Samtliga resenärer som reser till Kanarieöarna måste kunna uppvisa ett negativt Covid-test som får vara maximalt 72 timmar gammalt vid ankomsten, och de flesta charterbolag erbjuder därför gratis Covid-test till resenärerna. I tillägg till att ha testats negativt för Covid så måste alla passagerare även ha munskydd på sig under flygningen.

Nyckelord

Kontakter

Michael KapilMarknadschef

Som marknadschef är jag del av Tickets ledningsgrupp och övergripande ansvarig för Tickets marknadsföring och produktsortiment. Jag fungerar även som tf. presskontakt.

Tel:072-533 13 01Michael.kapil@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 240 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Ökat resande för svenskarna på höstlovet26.9.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Höstlovet är runt hörnet, och reslusten är på topp – med ett bokningsläge hela 33 procent högre än förra året enligt färsk bokningsstatistik från resebyrån Ticket. I år är det tio destinationer som står i strålkastarljuset och lockar svenska resenärer. Gran Canaria är precis som förra året den hetaste destinationen under höstlovet, men i år gör även Bangkok comeback och klättrar upp på andra plats i topplistan. Vi tar en närmare titt på de mest populära platserna dit folk planerar att resa och vad som lockar dem.

Europas vackraste vandringsleder1.8.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Europa är en skattkista av naturlig skönhet och lockar vandrare från hela världen. Med sina dramatiska berg, pittoreska kuststräckor och mångfaldiga landskap erbjuder kontinenten några av de mest imponerande vandringslederna. Utforska dessa vackra destinationer till fots och upplev naturens storslagenhet på nära håll. Resebyrån Ticket har tagit fram en lista på våra favoriter av Europas vackra vandringsleder, vilket ger dig chansen att få inspiration till att hitta din nästa vandringsresa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum