Myndigheten för press, radio och tv

17 miljoner i innovations- och utvecklingsstöd till nyhetsmedier

Dela
Mediestödsnämnden har beslutat att fördela ca 17 miljoner kronor till nyhetsmedier för 35 olika utvecklingsprojekt.

Den 16 juni 2021 behandlade mediestödsnämnden årets ansökningar om innovations- och utvecklingsstöd. Totalt fördelades ca 17 miljoner kronor till 35 olika insatser för digital utveckling. Bland ansökningar fanns projekt för bland annat nya publiceringssystem, digitala plattformar och nya affärsmodeller för digital utgivning.

 – I år har fler aktörer sökt stöd än tidigare år och jag tycker att det är mycket glädjande att medierna kan utveckla och förnya sig trots den svåra pandemisituation som vi befinner oss i, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv. 

Bakgrund

Innovations- och utvecklingsstödet riktar sig till allmänna nyhetsmedier och regleras i mediestödsförordningen (2018:2053). Stödet ges för utveckling av redaktionellt innehåll i digitala kanaler, innovationer och utveckling när det gäller digital publicering eller utveckling av digitala affärsmodeller.

Syftet med mediestödet är att stärka demokratin genom att främja tillgång till oberoende nyhetsförmedling i hela landet via en mångfald av allmänna nyhetsmedier med redaktionellt innehåll av hög kvalitet.

 

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om press- och mediestöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd. 

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Svensk tv-marknad: Utmaningar och trender24.11.2023 14:32:33 CET | Pressmeddelande

Tv-marknaden påverkas just nu starkt av att ekonomin försämras och att konjunkturen försvagas. Det visar rapporten Svensk tv-marknad 2023 som Myndigheten för press, radio och tv tagit fram och som beskriver den svenska tv- och streamingmarknaden. En marknad där konkurrensen är fortsatt mycket hög om abonnenter, rättigheter och annonsintäkter - vilket påverkar de stora svenska kommersiella tv-husen negativt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum