Enköpings kommun

Åsa Blå – ny utställning i Konstfönster Joar

Dela
Tisdagen den 31 augusti öppnar Åsa Ersmarks utställning Åsa Blå i Konstfönster Joar.

Åsa Ersmark visar en serie blå målningar i olja och akryl som kommit till under pandemin och en 40-årskris. Hon undersöker vår gemensamma tid samt sin egen genom arkaiska objekt och färgen blå. 

– Dagmånen, en symbol som smälter in i sin motsats, sken på mig den 19 april 2020 när jag gjorde en resa på ett berg, den etsade sig på min näthinna och duken. Innan tänkte jag på månen och solen i deras konjunktion som sexuell, men efter den resan tror jag att konjunktionen är rituell, säger Åsa Ersmark.

Åsa Ersmark är utbildad på Kungliga Konsthögskolan. Hon bor och arbetar i Stockholm.

Konstfönster Joar

Konstfönter Joar är ett utställningsrum i miniformat med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum