Byggföretagen

Även byggbranschen behöver ställa sig bakom LAS-överenskommelsen

Dela
En majoritet av LO:s förbund har valt ställt sig bakom en uppdaterad uppgörelse med Svenskt Näringsliv om ändringar i anställningsskydd och omställning.

-Vi välkomnar att LO:s styrelse nu valt att ställa sig bakom uppgörelsen. Det är ett viktigt steg framåt för både företag och anställda på den svenska arbetsmarknaden, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Även om LO nu valt att ställa sig bakom avtalet är det upp till varje enskilt fackförbund att bestämma om man vill vara med på uppgörelsen. Oavsett hur de enskilda förbunden beslutar att göra kommer man att få ta del av möjligheten till betald utbildning under arbetstid och de andra förmåner som kommer ur av avtalet mellan LO och Svenskt Näringsliv. De förbund som inte väljer ansluta sig till avtalet missar dock möjligheten att påverka resultatet av överenskommelsen.

-Vi noterar att Byggnads var ett av förbunden som valde att reservera sig mot LO:s beslut. Vi hoppas att de till sist ändå väljer att ansluta sig till avtalet. Även byggbranschen har utmaningar som löses bättre innanför överenskommelsen än utanför, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Kontakter

Bilder

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Positiv signal från regeringen om undantaget från amorteringskrav21.9.2023 14:34:12 CEST | Pressmeddelande

Regeringen ger Finansinspektionen i uppdrag att undersöka hur det undantag från amorteringskravet som kan ges för nyproducerade bostäder fungerar i praktiken. Beskedet välkomnas av Byggföretagen. - Krisen i bostadsbyggandet beror på att hushållens köpkraft är kraftigt försvagad. Undantaget används för sällan och uppdraget är en viktig signal till bankerna, säger Anna Broman, bostadspolitisk expert, Byggföretagen.

Byggbranschens Utbildningscenter inleder ett samarbete med Svensk Beläggningsförening13.9.2023 14:46:23 CEST | Pressmeddelande

Med start höstterminen 2023 tar SBF över ansvaret för Asfaltskolan. Hela nuvarande kursutbud, bestående av 20+ kurser, och branschdagar såsom Asfaltdagarna, Metoddagar, specialistseminarier ska administreras av BUC. Ansvaret för framtagande av kursutbud, fastställande av kursplaner med mera ligger hos SBFs utbildningsutskott för att säkerställa att Asfaltskolans kurser är relevanta för dagens och framtidens beläggningsbransch.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum