Byggföretagen

Även byggbranschen behöver ställa sig bakom LAS-överenskommelsen

Dela
En majoritet av LO:s förbund har valt ställt sig bakom en uppdaterad uppgörelse med Svenskt Näringsliv om ändringar i anställningsskydd och omställning.

-Vi välkomnar att LO:s styrelse nu valt att ställa sig bakom uppgörelsen. Det är ett viktigt steg framåt för både företag och anställda på den svenska arbetsmarknaden, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Även om LO nu valt att ställa sig bakom avtalet är det upp till varje enskilt fackförbund att bestämma om man vill vara med på uppgörelsen. Oavsett hur de enskilda förbunden beslutar att göra kommer man att få ta del av möjligheten till betald utbildning under arbetstid och de andra förmåner som kommer ur av avtalet mellan LO och Svenskt Näringsliv. De förbund som inte väljer ansluta sig till avtalet missar dock möjligheten att påverka resultatet av överenskommelsen.

-Vi noterar att Byggnads var ett av förbunden som valde att reservera sig mot LO:s beslut. Vi hoppas att de till sist ändå väljer att ansluta sig till avtalet. Även byggbranschen har utmaningar som löses bättre innanför överenskommelsen än utanför, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Byggföretagen.

Kontakter

Bilder

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

RAPPORT: Åtgärder för ökat bostadsbyggande - potential för olika reformförslag6.12.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Byggföretagen har låtit Evidens analysera regelverk som håller tillbaka bostadsbyggandet för att hjälpa politiken prioritera vilka reformer som gör störst skillnad. - Lättade amorteringskrav, friare hyressättning i nyproduktion och ändrade presumtionsregler är åtgärderna som ger mest effekt på kort sikt, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

Fördubbling av antalet rådgivningsärenden kopplade till arbetsbrist14.11.2023 05:55:00 CET | Pressmeddelande

Byggföretagens rådgivning mottog under oktober månad 107 ärenden från medlemsföretag kopplade till arbetsbrist. Det kan jämföras med 44 inkommande ärenden under oktober månad 2022. - Orderböckerna fylls inte på i den takt som skulle behövas. Det bistra konjunkturläget i bygg- och anläggningsbranschen påverkar allt fler av våra medlemsföretag, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum