PR Direkt

Fler svenskar vänder sig till låneförmedlare för snabblån

Dela
Enligt en rapport från Statistikmyndigheten (SCB) har konsumtionslån, som snabblån, ökat från cirka 181 till 260 miljarder kronor de senaste fem åren. Detta beror bland annat på ökad e-handel i landet samt att allt fler väljer att betala med avbetalningsplaner. I samband med ett ökat antal beviljade snabblån har branschen för låneförmedling blomstrat.

Låneförmedlare agerar som mellanhänder mellan långivare och låntagare. Med låneförmedlare kan svenska låntagare se och jämföra olika lånealternativ från olika svenska långivare på ett och samma ställe. Det faktum att låneprocessen förenklas har varit betydande för låneförmedlarnas ökade popularitet på marknaden.

Låneförmedlare som Matchbanker gör lånemarknaden enklare

Att låna pengar är i sig ingenting svårt, men med tanke på alla de villkor och risker som finns med låntagande kan det ändå kännas komplext för låntagaren. Det är bland annat därför allt fler svenskar vänder sig till just låneförmedlare för konsumtionslån som snabblån.

Matchbanker är en av de många aktörer som arbetar aktivt för att förmedla transparenta lån till svenskar. Med en låneförmedlare som Matchbanker kan potentiella låntagare se och jämföra olika lån för att hitta ett som passar deras ekonomiska situation bäst. Lån handlar trots allt om så mycket mer än bara räntor. Vilka villkor och andra avgifter som kommer i samband med ett lån är viktigt att vara insatt i, och det är därför Matchbanker alltid ser till att vara tydliga med vilka lån de förmedlar. Du kan se snabblån här och utforska dina möjligheter hos Matchbanker.

Lån via låneförmedlare tenderar att vara billigare

Långivare kommer att sätta din ränta baserat på din kreditvärdighet, men trots detta kan räntan variera beroende på vilken långivare du ansöker om lånet hos. Olika långivare är nämligen olika generösa, och därför är det en god idé att shoppa runt efter det bästa erbjudandet innan man bestämmer sig.

Med hjälp av en låneförmedlare pressas även räntorna ner ytterligare då konkurrensen på lånemarknaden ökar. Långivare vet att de är flera som slåss om en potentiell låntagare, och därför måste de marknadsföra just sitt lån som det bästa och det billigaste. Några gånger marknadsför de till och med sina snabblån som räntefria. Här är det dock viktigt att undersöka andra avgifter som ofta förekommer, det är trots allt ingen vits för långivare att låna ut pengar helt gratis.

Endast en kreditprövning tas

När konsumenter ansöker om flera små lån och krediter försämrar detta deras kreditvärdighet. Ju fler kreditprövningar desto sämre kreditvärdighet, något som i sin tur kan påverka deras framtida lånemöjligheter.

Går man istället genom en låneförmedlare för att ansöka om ett lån genomför de endast en kreditupplysning på en. Denna skickar de sedan vidare till de långivare och banker som de arbetar med, som granskar låntagarens kreditvärde och sätter en ränta utefter den. Med det sagt spar man inte bara tid och energi på att låna genom en låneförmedlare, men man spar även på sin kreditvärdighet. Detta är viktigt för de flesta eftersom de högst sannolikt kommer ansöka om ett större lån i framtiden, som ett lån för att finansiera ett husköp.

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum