Nobina Care

Samtrans får på nytt förnyat och utökat förtroende av Stockholm Stad

Dela
Efter avslutad upphandling i april 2021 valde Stockholms Stad att både förnya och utöka sitt samarbete med Samtrans Omsorgsresor. Upphandlingen blev då överprövad och fick göras om. Nu står det klart att Samtrans på nytt tilldelas det största uppdraget från Stockholms Stad.
Samtrans Omsorgsresor tilldelas uppdrag från Stockholms Stad.
Samtrans Omsorgsresor tilldelas uppdrag från Stockholms Stad.

Det nya avtalet som innefattade två områden i Stockholms stad, startar i oktober 2022. Värdet för kontraktet är ca 150 mkr per år, avtalet sträcker sig två år framåt med möjlighet till två ytterligare optionsår.

Uppdraget omfattar skol- och omsorgsresor i Stockholms Stad, inom områdena Västerort och Innerstaden. I den nya upphandlingen kunde en leverantör vinna max tre av fyra områden, Samtrans har tilldelats de två största områdena, vilka omfattar cirka 500 fordon. Det innebär en utökning av dagens uppdrag med cirka 50 fordon. Sedan tidigare avtal har Samtrans även uppdrag att köra i Söderortskommunerna.

- Vi är glada över att Stockholms stad återigen väljer att ge oss detta förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla skol- och omsorgsresorna tillsammans med staden för att ge fler resenärer en trygg och säker resa, säger Tomas Hansson, vd Samtrans Omsorgsresor.

En viktig del i det nya uppdraget är också att göra det enklare för barn, föräldrar, skolpersonal och andra berörda att beställa sina resor. Samtidigt ställs höga krav på kunskap om resenärernas varierande förutsättningar att resa.

- Vi utför ett viktigt samhällsuppdrag för människor med särskilda behov. Det ställer höga krav på oss att göra det lätt att boka sin resa, men också att ha god förståelse för vad det innebär att resa med varierande förutsättningar och behov. Vi kommer nu jobba hårt för att säkerställa en välfungerande trafik för alla våra nya resenärer, avslutar Tomas Hansson, vd på Samtrans Omsorgsresor.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig på Samtrans

Tel:08-52250045

Bilder

Samtrans Omsorgsresor tilldelas uppdrag från Stockholms Stad.
Samtrans Omsorgsresor tilldelas uppdrag från Stockholms Stad.
Ladda ned bild

Om

Nobina Care
Nobina Care
Armégatan 38
17171 Solna

Till pressjour: 08-52250045https://www.nobina.se

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum