Ljusgårdas förpackning blir pantbar med Bower

- Tillsammans med Bower vill vi uppmuntra till att fler sorterar och återvinner sitt avfall, det här är ett sätt för oss att öka incitamentet för våra konsumenter att återvinna Ljusgårdas förpackning på rätt sätt. När konsumenterna dessutom upptäcker vilka andra förpackningar som är pantbara via Bowers återvinningsapp kan vi tillsammans göra större skillnad för miljön, säger Maria Hillerström, marknadsansvarig på Ljusgårda.
Med ett par enkla steg i Bowers app belönas konsumenterna när de återvinner Ljusgårdas förpackningar vid vanliga återvinningsstationer. Sedan starten har Bower säkerställt att över 23 miljoner förpackningar återvunnits och besparat miljön över 100 ton koldioxidutsläpp. Det finns många myter och felaktiga föreställningar när det kommer till plast och återvinning, vilket Bower vill ge klarhet i:
- Korrekt sortering av material är grundläggande för en fungerande återvinning. Mindre än 20% av konsumenters plastemballage sorteras idag ut från hushållsspoporna, en siffra vi önskar öka. Vid en ökad sortering av material medföljer även en ökad effektivitet. Det vill vi eftersträva, säger Madeleine Gedda, Customer Success Manager på Bower.
I dagsläget består Ljusgårdas förpackning av 71% växtbaserat material. Både när det kommer till förpackningen och salladen inuti stävar Ljusgårda ständigt efter att minska sin klimatpåverkan. Att odla kontrollerat inomhus ger Ljusgårda möjlighet att leverera en mer klimatsmart produkt - med cirkulära vattensystem nyttjar odlingen över 90% mindre vatten än traditionell odling och i slutna system behöver plantorna inte besprutas, sköljas eller på andra sätt behandlas efter skörd. Det ger salladen en längre hållbarhet, vilket minskar matsvinnet. Samarbetet med Bower tillåter Ljusgårda att ta ett större ansvar för att salladsförpackningen hamnar på rätt ställe, även efter att salladen är uppäten.
- Vi är enormt glada över att äntligen kunna titulera Bower och Ljusgårda samarbetspartners. Ljusgårda är och förblir en viktig del i arbetet med att förändra konsumentbeteenden. Ju fler partners, desto mindre skräp, Säger Suwar Mert, VD på Bower.
Så här går det till att panta Ljusgårdas salladspåse:
1.Ladda ned Bower-appen (finns påApp Store och Google Play)
2.Hitta närmaste återvinningsstation via appens kartan eller lägg till din egen station (t.ex. miljörum eller flerbostadshus).
3.Skanna förpackningen med appen. Ta med förpackningen till stationen och återvinn den korrekt.
4.Få pantvärdet (pengar och kuponger) direkt i mobilen.
För mer information om hur Bower fungerar, besök: www.getbower.com.
Nyckelord
Kontakter
Maria HillerströmMarknadsansvarigLjusgårda AB
Tel:0704998176maria.hillerstrom@ljusgarda.seBilder
Länkar
Om
Om Ljusgårda
Ljusgårda finns i Tibro, i en lokal som tidigare var träindustri men som fått nytt liv och är idag en toppmodern inomhusodling. Det är en klimatcertifierad anläggning som kan styra luft, ljus och vatten för att skapa perfekta odlingsförhållanden för varje specifik planta, 365 dagar om året.
Ljusgårda har höga tillväxtambitioner i både Sverige och globalt. Bolaget grundades 2018 och rankas idag som ett av världens hetaste FoodTech-bolag, ett av Nordens Top 50 Impact Companies och listades nyligen som ett av Europas potentiella FoodTech Futurecorns av FoodHack. Ljusgårda har välrenommerade och långsiktiga investerare som tillsammans med teamet tagit sikte på att Ljusgårda ska bli världsledande i sin bransch.
Följ Ljusgårda
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Ljusgårda
Magnus Agervald lämnar sitt uppdrag som VD för Ljusgårda – tar plats i styrelsen21.8.2023 17:00:00 CEST | Pressmeddelande
Ljusgårda meddelar idag att Magnus Agervald lämnar sitt uppdrag som VD för Ljusgårda, men kommer att fortsätta sin resa med bolaget genom att ta plats i styrelsen. Efter ett framgångsrikt år av arbete med dessa mål, överlämnar han nu stafettpinnen tillbaka till före detta VD och medgrundare, Andreas Wilhelmsson.
Vertical farm environmentally outperforms conventional counterparts in new study16.6.2023 12:53:43 CEST | Press release
Recent research carried out at IVL Swedish Environmental Research Institute and KTH Royal Institute of Technology in Stockholm concludes that the vertical farm of Ljusgårda has a substantially lower environmental impact throughout its production cycle than imported lettuce grown in fields and greenhouses. The results are an important step towards reimagining our food systems.
Svensk vertikalodling går om traditionella metoder i ny studie16.6.2023 12:47:16 CEST | Pressmeddelande
Ny forskning vid IVL Svenska Miljöinstitutet och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm drar slutsatsen att den vertikala gården Ljusgårda har en väsentligt lägre miljöpåverkan under hela produktionscykeln än importerad sallad odlad i åker och växthus. Resultatet är ett viktigt steg för att kunna skapa nya och mer hållbara matsystem.
Ökad självförsörjning kräver bättre förutsättningar19.10.2022 17:57:53 CEST | Pressmeddelande
Ljusgårda och vår medgrundare Erik Lundgren skriver ett öppet brev i Göteborgs-Posten till nya landsbygdsministern Peter Kullgren. Detta är ett sätt för Ljusgårda att ta upp ett ämne som är viktigt för matindustrin, men i förlängningen även för Sverige och dess självförsörjning. Läs hela öppna brevet nedan.
Over 20 vertical farming companies commit to a sustainable food system20.9.2022 20:12:52 CEST | Press release
Leading vertical farming companies have committed to a Vertical Farming Identity Statement and Industry Manifesto. An unprecedented industry momentum to contribute jointly to a sustainable transformation of global food systems.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum