Vänsterpartiet Malmö

Internationell solidaritet – mot kriget i Ukraina, för asylrätt!

Dela
Med anledning av den senaste veckan händelser anordnar Vänsterpartiet i Malmö en manifestation mot kriget i Ukraina och för asylrätt. I dagsläget är närmare 2000 personer intresserade av evenemanget och vi förväntar oss en stor uppslutning under söndagen.

Datum: Söndagen den 27 februari 2022

Tid: 13.00-15.00 .

Plats: Möllevångstorget

Rysslands invasion av Ukraina är ett brott mot folkrätten. 

Att stå upp för ett självständigt Ukraina som får utvecklas i demokratisk riktning är en självklarhet, idag och alla andra dagar. Den hållbara vägen framåt är alltid fred och solidaritet! Vi reagerar starkt mot Rysslands invasion och attacker mot det självständiga Ukraina. Alla länder har rätt till sin självständighet mot invasion och ockupation. Krig drabbar alltid civilbefolkningen. Tillgång till grundläggande trygghet, mat, dricksvatten, skolgång, möjlighet att resa och fly blir svårare och ibland omöjligt.

Röster höjs dock för att vi inte ska hjälpa de som kan behöva fly. Det beklagar Vänsterpartiet djupt. Människor fruktar för sina liv och det är särskilt viktigt nu att Sverige och EU tar ansvar för att ta emot de som behöver skydd. Vi måste försvara asylrätten och visa solidaritet!

Medarrangörer är Ung Vänster Malmö och ABF Malmö

Ungefärliga hålltider:

13.05 – 13.10 Musik: Miranda Borgkvist

13.10 – 13.20 Tal: Emma-Lina Johansson, Kommunalråd Vänsterpartiet Malmö

13.20 – 13.30 Tal: Patricia Olsson Escalate, Refugees Welcome Sweden

13.30 – 13.40 Tal: Oleksandr Kyselov, Vänsterstudenter, från Donetsk, Ukraina

13.40 – 13.45 Musik: Miranda Borgkvist

13.45 – 13.55 Tal: Malcolm Momodou Jallow, Riksdagsledamot Vänsterpartiet Malmö

13.55 – 14.05 Tal: Rasmus Ling, Riksdagsledamot Miljöpartiet

14.05 – 14.15 Tal: Anfal Mahdi, Vänsterpartiet Malmö

Konferencier: Hodan Omar, Vänsterpartiet Malmö

OBS! Rätt e-post till Nina Jakku är: ninajohanna.jakku@malmo.se 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Håll nere bostadskostnaderna!14.9.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skenande hyreskostnader och oseriösa bolag som tar ut miljardvinster istället för att hålla hyrorna nere skapar en ohållbar situation på bostadsmarknaden. Vänsterpartiet vill att Malmö stad tar sitt ansvar för bo-krisen genom att ge Malmö Kommunala Bostadsbolag, MKB, ett nytt uppdrag: Att köpa in äldre fastigheter som blir till salu och förvalta dessa med omsorg så hyrorna kan hållas på en låg nivå.

Vänsterpartiet vill se satsning på HLR och hjärtstartare inom vård- och omsorgsverksamheterna.3.7.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt HLR-rådet drabbas omkring 5000 personer årligen av plötsligt hjärtstopp i Sverige. Tillståndet kan drabba vem som helst, var som helst och när som helst. Tillståndet leder till död om inte behandling sätts in inom ett par minuter. Behandlingen består av påbörjad hjärt-lungräddning och en elektrisk stöt från en hjärtstartare (en så kallad defibrillator). Årligen räddas ca 1300 personer till livet efter ett oväntat hjärtstopp, av dessa sker ca 500 fall utanför sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum