IKEA

IKEA visar de första produkterna från det kommande samarbetet med Swedish House Mafia och meddelar att fler visas under Milan Design Week 2022

Dela
I IKEA och Swedish House Mafias kollektion som lanseras i höst finns tre nya versioner av den ikoniska FRAKTA-kassen. Kollektionen kommer att innehålla mer än 20 olika möbler, inredningslösningar och accessoarer för blivande musikproducenter, DJs och alla kreatörer med begränsade medel men obegränsad kreativitet. Utvalda produkter från den kommande kollektionen kommer att visas den 9 juni 2022, som en del av IKEA Festival under Milan Design Week

I september 2021 meddelade IKEA och Swedish House Mafia sin kommande kollektion med musikrelaterade heminredningslösningar, designade för att producera, skapa och lyssna på musik hemma.

Idag avslöjar IKEA de första produkterna från samarbetet: inte en, utan tre remixade versioner av den ikoniska FRAKTA-kassen.

Swedish House Mafias unika versioner av FRAKTA bygger på insikter om de funktionella behov som musikskapare och musikälskare har när de är på språng. Den innehåller en väska för kablar, ackord och andra nödvändiga tillbehör för musikskapande, en laptopväska och en större väska för vinylskivor - allt i Swedish House Mafias signaturstil.

- FRAKTA är en av de IKEA klassiker som alla har. Vi ville göra vår version från ett musikskapande perspektiv med utgångpunkt i vilken utrustning du bär med dig när du är på språng. Våra olika versioner av väskorna följer teman som genomsyrar hela kollektionen. Alla produkter i kollektionen har ett tidlöst tema med distinkta spår av vårt DNA, säger Swedish House Mafia.

- Det hade varit en dröm för killarna att göra en FRAKTA, men de ville addera något nytt, säger Friso Wiersma, in-house designer, IKEA of Sweden. När vi pratade om funktionalitet och hur de använder den i sin vardag, så stod det klart att de ville lösa olika problem – och det kunde vi inte lösa i enbart en väska.

Fler produkter från den kommande kollektionen kommer att presenteras under Design Week 2022 i Milano, den 9 juni.

Med denna kollektion utforskar IKEA och Swedish House Mafia ämnet musik och kreativitet hemma för att göra vardagen enklare för de många människorna när de lyssnar på eller skapar musik. Kollektionen kommer att innehålla mer än 20 olika möbler och smarta inredningslösningar.

Kontakter

Bilder

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2022. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum