Norrköpings kommun

Pressinbjudan: 5,9 miljoner till nya forskningsprojekt i Norrköping

Dela
För trettonde gången delar Norrköpings fond för forskning och utveckling ut medel till lokala forskningsprojekt som på olika sätt bidrar till utvecklingen i kommunen. Efter ansökningsförfarandet föreslås i år tre projekt att få ta del medlen, som uppgår till 5,9 miljoner kronor.

Efter att kommunstyrelsen fattat det slutgiltiga beslutet om vilka nya projekt som ska tilldelas medel bjuder forskningsfonden in media till en informationsträff där forskarna för de projekt som beviljats medel berättar om respektive projekt. Även ledamöter från forskningsfondens beredningsgrupp deltar vid träffen. Varmt välkomna!

Medverkande: Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande, Jörgen Jonsson, samordnare forskningsfondens beredningsgrupp, ledamöter ut forskningsfondens beredningsgrupp samt företrädare för de forskningsprojekt som tilldelas medel

Datum: tisdagen den 14 juni
Tid: klockan 10:00 – 11:00
Plats: Coffice, Norrköping Science Park, Strykbrädan Laxholmstorget 3

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande samt ordf forskningsfondens beredningsgrupp
Telefon: 070-687 15 38

Jörgen Jonsson
Titel: strateg och samordnare forskningsfondens beredningsgrupp, kommunstyrelsens kontor
Telefon: 0730-20 18 22

Fakta Norrköpings fond for forskning och utveckling:

Medel ur Norrköpings fond för forskning och utveckling tilldelas forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till att något eller några av fondens fyra huvudsyften uppnås:

  • Högre utbildningsnivå i kommunen
  • Utveckling av kommunens verksamhet
  • Stärkt utbildning och forskning vid Campus Norrköping
  • Utveckling av Norrköpings arbetsmarknad och näringslivsklimat

Ansökande ska antingen vara forskare vid Linköpings universitet, anställd i Norrköpings kommun, eller tillhöra en organisation eller ett företag i kommunen. Den forskning som ska utföras behöver kunna knytas till forskningsmiljön på Linköpings universitet, Campus Norrköping.

Sedan forskningsfonden startade 2012 har 64 forskningsprojekt beviljats medel. Totalt under åren har över 320 ansökningar lämnats in. De projekt som beviljats medel har i regel haft en projektperiod på 1-3 år.

_____________________________________________________

Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum