Norrköpings kommun

Prisbelönta kortfilmen 2gether får biopremiär i Norrköping

Dela
Kortfilmen 2gether, om och med före detta Ex-on-the-beach-deltagarna och Norrköpingsborna Hampus Ekberg och Olivia Ring Hedlund, får sin biopremiär 17 juni på Cnema.
Foto: Nordantill
Foto: Nordantill

Regissören Kim Ekberg har länge velat göra en film om sin bror Hampus och hans flickvän Olivia. Tyvärr bryter paret upp och det tidigare manuset behöver göras om – plötsligt blir det en film med en oväntad meta-nivå och kärlek och uppbrott.

Filmen som först handlade om att hålla ihop och numera handlar om att bryta upp, är en hybridfilm mitt emellan dokumentär och fiktion, inspelad på 16 mm film i Norrköping med många Norrköpingsvyer.

– 2gether är ännu en i raden av filmer producerade i Norrköping som vinner priser och reser ut i världen på filmfestivaler vilket skapar stolthet för Norrköpingsborna och sporrar till nya filmprojekt hos en lokal bransch som växer för varje år, säger Johan Karlsson, chef för Norrköpings Filmfond.

Filmen visades vid Göteborgs Filmfestival 2022 och fick även motta det nyinstiftade priset Draken Film Award som tilldelas en svensk kortfilm som utmärker sig i sin gestaltning, konstnärlig höjd eller genom att utmana och vidga berättandet i det korta formatet. Filmen har även valts ut att tävla internationellt på kortfilmsfestivalen i Hamburg.

Norrköpings Filmfond arrangerar biopremiär 17 juni på biografen Cnema för inbjuden publik.

2gether produceras av Hanna Hannerz och Elin Bennett på produktionsbolaget Nordantill. Filmen finansieras av Svenska filminstitutet och Norrköpings Filmfond.

Om filmen:
Hampus och Olivia är influencers och kämpar för att behålla sitt arbete och relation i Norrköping.

Kontakt:
Johan Karlsson
Titel: chef Norrköpings Filmfond
Telefon: 011-15 26 50

­­­­­­­­­­­­­_________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Nordantill
Foto: Nordantill
Ladda ned bild
Foto: Nordantill
Foto: Nordantill
Ladda ned bild
Foto: Nordantill
Foto: Nordantill
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum