TechSverige

TechSverige lyfter digitaliseringsfrågorna i Almedalen

Dela
Digitalisering är en framtidsfråga som hör hemma högt upp på den politiska agendan. Det är utgångspunkten för TechSveriges seminarium den 5 juli i Almedalen: "Tech för hållbar tillväxt, innovation och välfärd" med deltagande från riksdagspartiernas ungdomsförbund och inspel från ledande branschprofiler.
TechSverige bjuder in till seminarium och valdebatt om digitalisering i Almedalen
TechSverige bjuder in till seminarium och valdebatt om digitalisering i Almedalen

Med tanke på den centrala roll digitalisering och tech spelar för Sveriges framtida konkurrenskraft, sysselsättning och för en hållbar samhällsutveckling, är det märkligt att dessa frågor är så försummade i den politiska debatten. Det vill TechSverige ändra på och bjuder in till valdebatt under Almedalsveckan med företrädare från riksdagspartiernas ungdomsförbund.

Vi tar avstamp i TechSveriges nya rapport "En techagenda för Sverige" som innehåller en internationell jämförelse samt 37 förslag inom 10 områden för att säkra Sveriges position som världsledande technation. De viktigaste slutsatserna presenteras av Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef på TechSverige.

Under seminariet kommer vi även att få ta del av framtidsspaningar från ledande techprofiler: samhällsdebattören Per Schlingmann, Microsofts healthtech-profil och f.d. läkaren Nasim Bergman Farrokhnia samt Per Wallentin, VD Knowit tillika styrelsordförande i TechSverige.

- I den nya digitala ekonomin kommer länder som tar ett tydligt digitalt ledarskap och som möjliggör för en hållbar och stark digital utveckling, att gå ut som vinnare. Regeringens mål att bli bäst i världen på digitalisering räcker inte. Det är dags att gå från ord till handling och presentera en betydligt mer ambitiös och sammanhållen digitaliserings- och techpolitik, med ett konkurrenskraftigt och hållbart Sverige i sikte, säger TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg.

När: 5 juli 13:45-14:45
Var: Hamngatan 3, Visby
Hur: Fysiskt och digitalt
Seminariet går att följa direkt via länk: https://www.youtube.com/watch?v=YpjqrS65nJ4

Program i korhet:

”En techagenda för Sverige” – branschens inspel till politiken inför valrörelsen och kommande mandatperiod: Christina Ramm-Ericson presenterar TechSveriges senaste rapport.

Kompetensförsörjning och digital kompetens: Per Wallentin, VD Knowit tillika styrelseordförande TechSverige.

Digital välfärd – tillgänglig för alla: Nasim Bergman Farrokhnia, senior industry advisor, Microsoft.

Hållbarhet nu och framåt: Per Schlingmann, författare, föreläsare och samhällsdebattör med lång erfarenhet från politik och näringsliv.

Politisk valdebatt med representanter från ungdomsförbunden: Samuel Jonsson (MUF), Elin Hjelmestam (LUF), Lovisa Berglund (Grön Ungdom) och Oscar Berggren (CUF).

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.TechSverige i Almedalen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

TechSverige bjuder in till seminarium och valdebatt om digitalisering i Almedalen
TechSverige bjuder in till seminarium och valdebatt om digitalisering i Almedalen
Ladda ned bild

Länkar

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Ljusglimtar i höstbudgeten – trots en kylig svensk ekonomi21.9.2023 11:17:13 CEST | Pressmeddelande

Den 20 september lämnades regeringens budgetproposition till riksdagen. Efter veckor av ständiga budgetnyheter var det välkommet att ta del av regeringens inriktning som helhet. För techbranschen fanns flera efterlängtade och välkomnade satsningar som TechSverige arbetat för, bland annat kopplat till kompetensförsörjning, inom konnektivitet och en digital infrastruktur för hälso- och sjukvården.

Nytt system för arbetstillstånd behöver styra hårdare mot kortare handläggningstider12.5.2023 14:08:51 CEST | Pressmeddelande

Migrationsverket presenterade idag en ny modell för att hantera arbetstillståndsärenden i syfte att främja högkvalificerad arbetskraftsinvandring. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna TechSverige, Innovationsföretagen och Teknikföretagen är positiva till regeringens ambitioner men pekar på att den modell som presenterats idag behöver vässas för att träffa rätt och ger flera inspel till utformningen av det nya systemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum