Jönköpings kommun

Uppmaning om att koka dricksvatten tas bort

Dela
Norrahammarsbor som tidigare uppmanats att koka sitt dricksvatten behöver inte längre göra det. De vattenprover som tagits visar på god vattenkvalitet.

Det var abonnenter för kommunalt dricksvatten i Granhultområdet, Bergholmsvägen, Söderåsvägen samt anslutande vägar i Norrahammar som tidigare uppmanades att efter en vattenläcka koka dricksvattnet.

Jönköpings kommun kan nu meddela att det är fritt fram att använda vattnet som vanligt.

- Två godkända vattenprover krävs för att vi ska känna oss säkra innan vi tar bort uppmaningen om att koka vattnet och det har vi nu, säger Jeanette Le Mahieu.

Orsaken till att Norrahammarsborna uppmanats att koka sitt vatten berodde på en vattenläcka som inträffade i lördags 30 juli.

Jönköpings kommun vill också tacka de boende för deras tålamod.

- När man inte kan använda sitt vatten som vanligt så blir det naturligtvis en olägenhet och vi på kommunen har jobbat så snabbt vi kunnat för att åtgärda problemet, säger Jeanette Le Mahieu.

Nyckelord

Kontakter

Jeanette Le Mahieu
Verksamhetschef VA-avdelningen Jönköpings kommun
036-105159

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum