Almega

Elin Lydahl ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen

Dela
Elin Lydahl blir ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega. Hon kommer närmast från en tjänst som vd för Tom Tits Experiment och tillträder i december.
Elin Lydahl, ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega
Elin Lydahl, ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega

– Jag är glad, hedrad och motiverad för uppdraget som förbundsdirektör för Innovationsföretagen. Våra teknik-, innovations- och kunskapsintensiva företag betyder enormt mycket för Sverige och jag ser fram emot att få bidra till deras fortsatta utveckling, säger Elin Lydahl.

Elin Lydahl har en bakgrund som civilingenjör med miljöfokus samt har studerat statsvetenskap. Hon har bland annat varit generalsekreterare inom Teknikföretagens branschgrupper samt hållbarhetschef för teknikkonsultföretaget Sweco Energuide. Hon kommer närmast från en roll som vd på Tom Tits Experiment där hon bland annat jobbat för att öka intresset för tekniska utbildningar bland unga och sitter i ledningsgruppen för Telgekoncernen.

– Elin Lydahl har en gedigen bakgrund med en stor kunskap och förståelse för branschen och de samhällsutmaningar vi möter. Hon kommer leda Innovationsföretagen in i framtiden på ett fantastiskt sätt, säger Sara Lindmark styrelseordförande för Innovationsföretagen.

Även Almegas vd, Ann Öberg, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Givet hennes bakgrund har Elin såväl en stor kunskap om branschen som en förståelse för Almega och Svenskt Näringsliv. Jag är övertygad om att hon kommer kunna bidra med nya tankar och idéer för hur branschen och hela tjänstesektorn ska få de bästa förutsättningarna, säger Ann Öberg.

Elin Lydahl tillträder tjänsten den 1 december 2022.

Bilder

Elin Lydahl, ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega
Elin Lydahl, ny förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Storgatan 19
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega, Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp med drygt 11 000 medlemsföretag som sammanlagt har närmare 600 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum