Region Örebro län

Från och med 1 september kan personer som är 65 år och äldre få ny påfyllnadsdos mot covid-19

Dela
Från och med 1 september kan regionen erbjuda alla över 65 år en ny påfyllnadsdos (höstdos) vaccin mot covid-19, liksom personer på särskilda boenden, SÄBO (ges på boendet). Region Örebro län följer därmed Folkhälsomyndighetens rekommendation om ytterligare påfyllnadsdos för dessa målgrupper.

 Frågorna har varit många om när det går att få sin nästa påfyllnadsdos mot covid-19, och nu kommer svaret för alla över 65 år som nu har möjlighet att ta nästa spruta. Gruppen kan boka in sig för nästa dos från och med den 1 september.

”Det har varit efterlängtat då det för många nu gått lång tid sedan senaste dosen, och därför känns det bra att direkt från Folkhälsomyndighetes rekommenderade startdatum kunna köra igång vaccinationen”, säger Erik Fredholm, ordförande i styrgruppen för vaccination i länet.

Regionens målsättning är att så många som möjligt av de över 65 ska kunna erbjudas påfyllnadsdosen så snabbt som möjligt för att därefter kunna öppna även för övriga invånare över 18 år som önskar påfyllnadsdos. Parallellt med höstens nya påfyllnadsdos fortsätter vaccinering av de som inte tidigare vaccinerats med grunddos 1-3.

”Jag vill understryka vikten av att vaccinera sig, och det kommer att finnas gott om tider på våra vaccinationsmottagningar under hösten”, säger Erik Fredholm.

Under hösten kommer det att vaccineras både vid vaccinationsmottagningarna i de fyra länsdelarna, samt på vårdcentraler under vissa dagar berättar Erik Fredholm.

I Örebro lämnar vaccinationsmottagningen sina lokaler på Club 700 vid månadsskiftet augusti/september. Första veckan i september sker istället vaccination på Conventum Arena. Därefter kommer covid-vaccination ske vid vårdcentraler i Örebro under ett par veckors tid. Från och med den 19 september beräknas vaccinationsmottagningen i Örebro vara på plats på Storgatan 28.

Aktuell information om öppettider och tidsbokning finns på 1177.se

Vaccination är bästa skyddet att drabbas av svår sjukdom.

”Vaccination ger ett mycket bra skydd mot allvarlig sjukdom och därför är det fortfarande viktigt att ta de doser, inklusive påfyllnadsdoser, som man rekommenderas”, säger smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen.

Fakta - Dessa rekommenderas påfyllnadsdos och kan boka tid från den 1 september:
*Personer som är 65 år och äldre
*Personer boende på SÄBO (ges på boendet)
*Observera att det ska ha gått fyra månader sedan föregående vaccination mot covid-19 innan det är dags för påfyllnad
*Även personer med hemtjänst och personer med hemsjukvård, alla från 18 år som tillhör riskgrupp samt de med immunbrist rekommenderas ytterligare påfyllnadsdos i höst. Region Örebro län återkommer med information om när dessa kan börja boka tid för vaccination.
*Senare i höst kommer även påfyllnadsdosen att erbjudas alla andra över 18 år som vill bättra på sitt vaccinationsskydd
Läs mer om vaccination och boka tid på 1177.se
Det går också att boka tid genom att ringa 019-602 80 00

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:


Erik Fredholm, ordförande i styrgruppen för vaccination/vaccinationssamordnare
076-112 65 52
erik.fredholm@regionorebrolan.se


Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare
019-602 10 00 (vxl)
gunlog.rasmussen@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Jimmy Nivrén Olsson får ta emot Region Örebro läns kulturpris 202328.11.2023 13:00:30 CET | Pressmeddelande

Region Örebro läns kulturpris 2023 tilldelas den Norabaserade manusförfattaren Jimmy Nivrén Olsson. Han har bland annat uppmärksammats för förra årets juldagspremiär på bio, UFO Sweden, som har sålts till över 80 länder. Han har också delat med sig av sin kunskap till yngre kreatörer genom mentorskap, föreläsningar och sommarjobbscoachning. Årets två kulturstipendiater är violinisten Olof Ericsson och dansaren Jessica Andrenacci.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum