Samlingslån: Bästa alternativen för att samla lån & krediter

Dela
Samlingslån kan skilja sig avsevärt från långivare till långivare. Det viktigaste att ha i åtanke är att räntesatsen och avgifterna faktiskt blir lägre efter att man samlat de olika lånen. Jämför Lån presenterar nu sin senaste analys av samlingslån och utfärdar rekommendationer för de bästa samlingslånen med de mest förmånliga villkoren.

Här kan du samla lån & krediter

  • Coop Medmera Bank - Bästa samlingslånet med ränterabatt för medlemmar
  • Zmarta - Jämför samlingslån till låg ränta
  • Lendo - Jämför flera samlingslån och få bäst ränta
  • Norwegian Bank - Samla lån & krediter upp till 600 000 kr
  • Enklare - Jämför lånegivare där du kan samla lån


1. Coop Medmera Bank

Detta är en bank som erbjuder en heltäckande lösning för kundens bankärenden. För den som är ute efter det bästa samlingslånet just nu blir detta ett optimalt alternativ, eftersom man snabbt kan komma igång med låneprocessen och därmed sänka ens månadskostnad.


Här får man möjlighet till lån upp till 350,000 kronor, vilket räcker gott och väl för de allra flesta samlingslån. Har man behov av ett större lån kan man ta hjälp av en medsökande. I det fallet blir maximalt lånebelopp 500,000 kronor.


För befintliga Coop-medlemmar blir det allra bäst. Som tidigare medlem får man nämligen möjlighet till en reducerad ränta, samt bonuspoäng för diverse transaktioner och lån. Är man inte medlem går det givetvis alldeles utmärkt att registrera sig innan man ansöker om samlingslånet.


Ännu en fördel med Coop Medmera Bank är att låneskyddsförsäkring ingår för alla tecknade lån – helt gratis i 3 månader. Det innebär att man kan känna sig säker ifall man skulle råka ut för en olycka eller gå miste om jobbet.


Sist men inte minst har man möjlighet till två betalfria månader när man lånar hos Coop. Det innebär att man närsomhelst kan pausa lånet, exempelvis ifall man har svårt att betala fakturan någon månad eller när en oförväntad utgift dyker upp.

LÄS MER OCH ANSÖK HOS COOP

2. Zmarta

Denna lånejämförelsetjänst jämför låneerbjudanden från 36 långivare, i syfte att erbjuda kunder allra lägst ränta och allra bäst lånevillkor. De främsta långivarna på marknaden går att utvärdera med denna tjänst, exempelvis Swedbank och Ikano Bank. Räntan kan variera stort utifrån ens kreditvärdighet, ekonomiska situation och dylikt. Enligt Zmarta har man möjlighet till räntor mellan 2.99-29.9%.


Zmarta gör det enkelt att hitta de bästa samlingslånen just nu. Detta eftersom man endast behöver en enda UC för möjligheten att jämföra flera olika låneerbjudanden. Med en UC får man således möjlighet till lånebelopp på 5000-600,000 kronor – helt utan säkerhet. För de allra flesta låntagare behövs inte ett högre samlingslån.


Utmärkande för Zmarta är att de dessutom erbjuder jämförelse av sådant som försäkring och dylikt. När man ändå funderar över ett samlingslån kan det vara rekommenderat att även se över hur mycket man betalar för exempelvis försäkring och el.

LÄS MER OCH ANSÖK HOS ZMARTA

3. Lendo

Lendo möjliggör för kunder att jämföra 35 långivare för att hitta det låneerbjudandet som passar bäst. Den som söker ett samlingslån via Lendo ska veta att det går fort. Ansökan kräver nämligen endast ett fåtal knapptryck och man får därefter information kring låneerbjudanden vanligtvis efter några timmar.


När man söker de bästa samlingslånen just nu behöver man kolla extra noga på räntan. Den effektiva räntan kan nämligen se väldigt annorlunda ut mellan olika långivare. Lendo lovar räntor på mellan 3 och 30%, beroende på det låneerbjudande man väljer och de alternativ man har möjlighet till.


Detta är en populär lånejämförelsetjänst som levererat till kunder när det gäller. Lendo rekommenderas därför starkt till nya låntagare som söker ett enkelt och trasselfritt samlingslån.

LÄS MER OCH ANSÖK HOS LENDO

4. Bank Norwegian

Norwegian är en etablerad bank som erbjuder ett flertal olika tjänster, däribland möjlighet till samlingslån. Med hjälp av Norwegian kan man betala av äldre lån med högre räntor och övergå till ett enskilt lån med mer förmånliga villkor.


För befintlig kund hos Norwegian är processen otroligt smidig. Med några fåtal knapptryck får man möjlighet till lån utan säkerhet på upp till 600,000 kronor. Banken kräver förstås en kreditupplysning innan de beviljar kunder ett lån.


Det som utmärker Norwegian är den lägre räntesatsen. Räntan för ett samlingslån börjar nämligen från strax under 7%, vilket innebär en långt lägre månadskostnad än de flesta låntagare är vana vid. Här finns ingen uppläggningsavgift.

LÄS MER OCH ANSÖK HOS NORWEGIAN

5. Enklare

Zmarta och Enklare är tjänster i samma linje, men erbjuder jämförelser av något olika långivare. Är man ute efter det bästa samlingslånet behöver man förstås information kring olika låneerbjudanden, för att på bästa sätt kunna hitta ett lån som passar en själv. Försöker man sig på att jämföra låneerbjudanden på egen hand leder det dock snabbt till flertalet kreditupplysningar, vilket påverkar ens kreditvärdighet negativt.


Enklare sköter istället processen åt låntagare med en enskild kreditupplysning. Man får därefter möjlighet till ett samlingslån på upp till 600,000 kronor, beroende på ens kreditvärdighet och ekonomiska situation.


Tjänsten kräver ingen säkerhet för samlingslån, precis som med andra lånejämförelsetjänster på marknaden. Det är viktigt att man ser över de långivare som jämförs, eftersom det kan skilja sig en del från tjänst till tjänst. 

LÄS MER OCH ANSÖK HOS ENKLARE

Ett samlingslån kan sänka din ränta

Med ett samlingslån kan man samla all skuld på en och samma plattform för att förenkla återbetalningsprocessen rent praktiskt samt få lägre ränta. Har man flera lån att betala tillbaka blir det snabbt en otymplig hög av uppläggningsavgifter, aviavgifter och dylikt att handskas med varje månad.

Genom ett samlingslån kan man få ökad kontroll över den egna ekonomin och minimera budgetstressen. Detta eftersom man får möjlighet till en lägre ränta samt förmånliga lånevillkor. Det leder givetvis till en lägre månadskostnad. Har man bara en faktura att betala på varje månad sparar man dessutom tid – tid som går att spendera på annat i livet.

Jämför lån har undersökt samtliga lånealternativ på marknaden i syfte att identifiera de bästa tjänsterna för låntagare. Egenskaper som utvärderats är bland annat räntesatsen, användarvänligheten och kundservicen.

Efter undersökningen har Jämför lån kunnat konstatera att Coop Medmera Bank i dagsläget blir allra bäst alternativ. Den som söker de bästa samlingslånen just nu får med Coop Medmera Bank nämligen möjlighet till god kundservice och lägre ränta. Coop erbjuder en heltäckande lösning som förenklar för låntagare. Samlingslånet blir därför enklare att hantera framöver.

Kan man samla lån trots låg kreditvärdighet?

Man kan samla lån trots låg kreditvärdighet, men detta innebär ofta en högre ränta. Har man låg kreditvärdighet innebär det en ökad risk för långivare. Det i sin tur medför högre räntor och lägre maximalt lånebelopp. Trots det kan det vara rekommenderat att fundera över ett samlingslån. Man kan spara pengar med ett samlingslån även med högre räntesatser.


Det är dock viktigt att man jämför alternativ på marknaden för att hitta de bästa samlingslånen just nu. Ibland kan avgifter och högre räntor dölja sig i det finstilta. Man måste exempelvis skilja på effektiv ränta (som inkluderar alla avgifter) samt nominell ränta (som endast innebär ränta på själva lånesumman).

Finns det samlingslån utan UC?

De allra flesta samlingslån använder UC. Ett samlingslån räknas som ett vanligt privatlån, vilket innebär att en kreditupplysning måste göras. Kreditupplysningen behöver dock inte ske hos UC. Som låntagare kan man välja att pröva sin kredit med företag som exempelvis Creditsafe.


Har man sedan innan flera kreditupplysningar via UC kan det vara fördelaktigt att välja ett annat företag. På så vis kan man få en lägre ränta på ens samlingslån. Detta eftersom flera kreditupplysningar under en kort period kan sänka ens kreditvärdighet.


Jämför samlingslån och sänk din ränta

Höga räntor förekommer ofta om man som låntagare inte har jämfört olika samlingslån på förhand. Men betalar man på ett lån med hög ränta behöver man inte fortsätta göra det under en längre period. Ett samlingslån kan istället utgöra en elegant lösning till problemet med höga räntor.


Genom att samla alla lån på en och samma plats kan man som låntagare sänka sin ränta, vilket i sin tur innebär avsevärt lägre månadskostnad. Såhär gör man:

  1. Man börjar med att jämföra olika låneerbjudanden för att hitta de bästa samlingslånen just nu
  2. Man väljer ett samlingslån som passar ens egna behov som allra bäst – en kreditupplysning blir nödvändig
  3. Man betalar en enda månadskostnad, vilket innebär sparade pengar och mindre huvudvärk

Vanliga frågor och svar kring samlingslån

Jämför lån har samlat vanliga frågor och svar kring de bästa samlingslånen just nu. Innan man bestämmer sig för ett visst lån rekommenderas det att man tar del av informationen här nedan – mer kunskap är alltid bättre när man talar om lån.


Vad är ett samlingslån?

Ett samlingslån innebär en refinansiering av befintliga lån i syfte att få en lägre ränta samt lägre avgifter. Genom att samla många lån hos en långivare kan man betala mindre tillbaka per månad i form av räntor och andra avgifter.


Varför ska man samla lån och krediter?

Anledningen till att samla lån och krediter är helt enkelt att spara pengar för låntagaren. Har man ett dussin olika lån på sig innebär det ett dussin administrativa avgifter, vilket snabbt kan leda till onödigt höga summor. Samlar man allt på ett och samma kreditkonto blir det en enskild avgift och en stabil räntesats. Det blir mer gynnsamt för låntagaren.

Vilket är det bästa samlingslånet?

Det bästa samlingslånet just nu är Coop Medmera Bank. Samlingslånet är bäst i test eftersom att du kan få upp till 500 000 kronor i kredit med 1% i ränterabatt för medlemmar. Du kan ansöka om att samla lån och krediter hos Coop på deras hemsida och det tar endast 3 minuter att fylla i ansökan.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum