Låna 100 000 kronor? De bästa lånen just nu

Dela
Jämför Lån redogör i sin senaste analys vilka de bästa lånen är för detta lånebelopp baserat på en jämförelse av samtliga lån om 100.000 kr som går att finna idag. Detta i syfte att erbjuda läsare information kring låneprocessen, samt de räntor och villkor som olika långivare erbjuder.

De bästa lånen på 100 000 kr just nu:

 • Coop Medmera - 1% ränterabatt om du blir medlem.
 • Lendo - Jämför 40+ banker & långivare när du lånar 100 000 kr.
 • Zmarta - Jämför 35+ långivare när du lånar 100 000 kr.
 • Enklare - Populär låneförmedlare när du vill låna 100 000 kr.
 • Norwegian - Privatlån med individuell ränta upp till 600 000 kr.

De bästa långivarna när du behöver låna 100 000 kronor

Med flera dussin olika långivare på marknaden behöver man som låntagare en överblick över de mest populära alternativen. Här nedan hittar man låneförmedlingstjänster och långivare som erbjuder de bästa lånen på 100 000 kr just nu.

Coop Medmera Bank – Bäst för befintliga Coop-medlemma

För befintliga Coop-medlemmar finns det många fördelar med att låna från Coop Medmera, särskilt för lägre lånebelopp. Här får man som Coop-medlem möjlighet till en lägre ränta, samt poäng – precis som när man handlar på matbutiken Coop. Man behöver ingen säkerhet för att låna via Coop Medmera, förutsatt att summan ligger under en halv miljon kronor; för låntagaren som vill hitta de bästa lånen på 100,000 kronor blir detta alltså en lämplig långivare.

Banken erbjuder dessutom fler tjänster än endast lån. Hos Coop Medmera kan man ansöka om kreditkort och samla på sig ytterligare poäng vid regelbunden användning. Banken kan således utgöra en komplett lösning för låntagarens bankärenden.

LÄS MER OCH ANSÖK 

Lendo – Populär låneförmedlingstjänst

Lendo är ytterligare en låneförmedlingstjänst som jämför effektiv ränta hos 35 olika långivare i syfte att erbjuda sina kunder en bättre ränta på deras lån. Detta är en av de mer populära tjänsterna av denna typ på marknaden idag. Populariteten innebär att de kan erbjuda några av de bästa lånen på 100 000 kronor som en vanlig låntagare har möjlighet till.

Möjlig effektiv ränta varierar från 2.95% som allra lägst till 29.95% som allra högst, jämförbart med ovan nämnda tjänster. Det som skiljer dessa tjänster åt är de långivare som jämförs samt den användarupplevelse som tjänsterna erbjuder.

Minimalt lånebelopp är 10,000 kronor, vilket är en aning högre än liknande tjänster som undersökts. Tjänsten innebär således något lägre flexibilitet, men för låntagaren som vill få ut 100,000 kronor blir detta inte en avgörande faktor vid signering av lån.

LÄS MER OCH ANSÖK

Zmarta – Jämförelse av privatlån, bolån, försäkringar och elbolag

Zmarta är en allt-i-ett lösning för jämförelse av lån, försäkringar och elbolag. Med denna jämförelsetjänst blir det möjligt att strama till budgeten något bättre utan att för den delen behöva göra några uppoffringar i vardagen.

För låntagaren som är ute efter de bästa lånen på 100,000 kronor går det att hitta en lämplig effektiv ränta snabbt och smidigt, eftersom Zmarta jämför 36 olika banker med en enda UC. Den effektiva räntan man har möjlighet till beror givetvis på ens ekonomiska situation och de lån man redan betalar av. Räntan kan variera mellan 2.99 till 29.9%. God ekonomi och inga betalningsanmärkningar leder förstås till en lägre ränta.

LÄS MER OCH ANSÖK

Enklare – Jämförelse av lån utan säkerhet

Enklare erbjuder likt Zmarta låneerbjudanden från olika långivare i syfte att erbjuda kunder en optimal ränta. Detta är en låneförmedlingstjänst som jämför räntor från 32 långivare. Den effektiva räntan som erbjuds ligger mellan 3.01% och 29.99%.

Maximalt lånebelopp är 600,000 kronor utan säkerhet – en gräns som räcker alldeles utmärkt till låntagaren som vill hitta ett lån för endast 100,000 kronor. Den lägsta summan som man kan jämföra lån på är 5,000 kronor, vilket innebär mer flexibilitet för låntagare relativt till liknande tjänster.

Denna typ av tjänst lämpar sig utmärkt till låntagaren som vill samla flera olika lån på ett konto, för att på så vis slippa onödiga avgifter som exempelvis administrativa avgifter för varje individuell faktura.

LÄS MER OCH ANSÖK

Norwegian – Refinansiering och lån utan säkerhet

Bank Norwegian är som namnet antyder en norsk bank som erbjuder lån till svenska låntagare. Bland annat erbjuder banken refinansiering av övriga lån samt ökning av ett redan befintligt lån. För låntagaren som redan är kund blir det således väldigt smidigt att utöka ett existerande lån.

Norwegian erbjuder utöver lån dessutom andra vanliga tjänster såsom kreditkort – gränsen för kreditkortet är 100,000 kronor, men kan eventuellt utökas. Räntan blir förstås högre än ett vanligt lån utan säkerhet. Använder man ett kreditkort från Bank Norwegian får man CashPoints med varje köp som man kan spendera på allt möjligt.

Banken lovar snabbt svar på ansökan om lån och räntor från 6.99%. De stryker dessutom uppläggningsavgiften för sina kunder.

LÄS MER OCH ANSÖK

Guide till de bästa lånen på 100.000 kr med låg ränta

Låntagaren som är ute efter det absolut bästa lånet behöver tillgång till den senaste informationen på marknaden just nu. Här nedan har vi samlat svar på vanliga frågor och funderingar som ofta dyker upp hos gemene låntagare.

Vad är räntan för ett lån på 100000 kr?

Räntan för ett lån på 100 000 kronor beror förstås på en rad olika faktorer, bland annat ens kreditvärdighet och befintliga ekonomi. Den långivare man väljer påverkar även det den ränta man har möjlighet till. Följande är exempel på det som kan påverka räntan för ett lån på 100.000 kronor:

 • Storleken på säkerheten till lånet. Lånar man med säkerhet får man möjlighet till lägre räntor, eftersom banken då har en garanti på att de kan få tillbaka åtminstone en del av lånebeloppet om låntagaren inte har möjlighet att betala i tid. Det finns dock tillfällen då man kan få ut minst lika bra ränta även utan säkerhet, men allt hänger på ens kreditvärdighet.
   
 • Framtida inkomst. Kan man påvisa en god framtida inkomst får man möjlighet till lägre räntor, eftersom det innebär mindre risk för långivaren ifall låntagaren har en god ekonomi. Risken finns förstås att man blir av med jobbet, men har man haft god ekonomi under en längre period förbättrar det ens chanser till en god ränta.
   
 • Allmän kreditvärdighet. Hur ser det ut med betalningsanmärkningarna? Har man hamnat efter i återbetalning av övriga skulder eller har anmärkning hos Kronofogden påverkar detta förstås ens kreditvärdighet, vilket i sin tur påverkar ens möjlighet till en bra ränta.

Sammanfattningsvis är det inte möjligt att ge något definitivt svar på den ränta man kan få för ett lån på 100 000 kronor, eftersom svaret beror på flera olika faktorer som är unikt till ens situation. Man kan räkna med räntor mellan 2.95% till 29.99%, beroende på den långivare man vänder sig till och ens ekonomiska situation.

Kan man låna 100.000 kr utan UC?

UC är en kreditupplysning som sker via Upplysningscentralen och är det populäraste alternativet för kreditupplysning i Sverige idag. I Sverige är det lag på att långivare genomför en kontroll av låntagarens kreditvärdighet innan de lånar ut pengar, men vilket företag man väljer för denna kontroll spelar inte roll. Det är därmed möjligt att låna 100 000 kronor utan UC, exempelvis med en kreditupplysning via företaget Bisnode eller dylika företag.

Så väljer man det bästa lånet på 100000 kr

Vill man välja det bästa lånet behöver man rätt förutsättningar och rätt kunskap. Målet är givetvis ett lån med låg ränta, men det gäller dessutom att hålla koll på de villkor som ingår i lånet, eftersom administrativa avgifter och dylikt snabbt kan få ett till synes billigt lån att skjuta till taket. Följande tips kan hjälpa låntagare att få det absolut bästa lånet de har möjlighet till:

 • Jämförelse av lån blir avgörande. Tar man första bästa lån är risken stor att räntan och avgifterna blir onödigt höga. Det är därför oerhört viktigt som låntagare att man gör en jämförelse av de låneerbjudanden man har möjlighet till innan man tar ett beslut.
   
 • Hur ser räntan ut? Det är skillnad på ränta och ränta. Man måste skilja på två viktiga kategorier av ränta: effektiv ränta och nominell ränta. Nominell ränta är en räntesats som talar om hur lånebeloppet utvecklas med tiden och tar ej hänsyn till övriga avgifter som kan förekomma. Effektiv ränta är en räntesats som tar allt till hänsyn, exempelvis administrativa avgifter, uppläggningsavgiften och så vidare. Det är alltså den effektiva räntan som spelar allra störst lån vid val av det bästa lånet.
   
 • För att kunna välja det bästa lånet behöver man vara den bästa låntagaren man kan vara. Det innebär att man inte halkar efter när det gäller återbetalning av nuvarande skulder, samt att man inte tar sig an för mycket skuld på en och samma gång. Har man haft svårt att betala någon månad kan man alltid kontakta långivaren och förklara situationen, vanligtvis kan man då justera avbetalningsplanen i linje med ens nya behov.
 

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum