Stockholms stad

Kostnadsfri skrotning av båten

Dela
Just nu kan båtägare lämna gamla båtar till skrotning kostnadsfritt. Erbjudandet gäller året ut eller så länge pengarna räcker. Via webbplatsen båtretur.se får båtägare hjälp att skrota sin uttjänta fritidsbåt på ett miljömässigt bra sätt.
Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén

- Gamla båtar som lämnas i naturen kan sprida plast och skadliga ämnen som påverkar våra havs- och vattenmiljöer negativt, säger Nanna Spett, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Stockholms stad. Vi vill förstås att båtägare ska ta hand om sina uttjänta båtar på bästa sätt och ett bra sätt är att passa på att skrota dem medan premien finns.

Skrotningspremien täcker kostnaden av en båt upp till 3 ton. Transporten till återvinningscentralen betalas av båtägaren, liksom eventuell sanering. I Stockholmsområdet finns båtskrot i Huddinge och Upplands Väsby.

Skrotningspremien finansieras av Havs- och vattenmyndigheten. Skrotningskampanjen drivs av Båtretur som är ett nat­ionellt nätverk för miljömässigt korrekt insamling och återvinning av fritidsbåtar.

Nyckelord

Kontakter

Miljöförvaltningen
Nanna Spett
Miljö- och hälsoinspektör
Telefon: 08-50828862
E-post: nanna.spett@stockholm.se

Bilder

Foto: Johan Pontén
Foto: Johan Pontén
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

När träden får berätta – en parkupplevelse för barn i alla åldrar4.9.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välkommen till lanseringen av När träden får berätta vid Åkeshovs arboretum. Den 13 september klockan 18.00 lanserar Bromma stadsdelsförvaltning en digital parkupplevelse för både barn och vuxna. Här får besökaren träffa Barry Gran, Shirley Körsbär och Bisse Björk med flera vänner. Via de talande träden upptäcker och utforskar besökaren naturens förutsättningar på ett nytt och roligt och sätt. När träden får berätta invigs av bland andra Bromma stadsdelsnämnds ordförande, Johan Heinonen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum