Umeå kommun

Kampen mot nudelveckan är tillbaka!

Dela
Många unga riskerar att hamna i ekonomiskt utanförskap på grund av bristande kunskap om privatekonomi. I dessa tider med allt högre mat-och energipriser vill Budget- och skuldrådgivningen med kampanjen Kampen mot nudelveckan fokusera på ungas ekonomi.
Ta hjälp av budgetrådgivarna på Umeå kommun så slipper du äta nudlar varje dag.
Ta hjälp av budgetrådgivarna på Umeå kommun så slipper du äta nudlar varje dag.

– Vi hoppas med kampanjen att fler unga får kunskap om sin privatekonomi så de slipper hamna hos Kronofogden. Vi vill också visa att det finns vägar ut om man är skuldsatt. Vi kan hjälpa till med kostnadsfri rådgivning om hur man kan få pengarna att räcka längre oavsett om ungdomarna bor hemma eller inte, säger Magnus Österberg Westerlund, budgetrådgivare.

Spel och konsumtion bakom många skulder

Kronofogden ser i sin statistik en stor ökning av unga som får skulder på grund av kortfristiga lån, liksom skulder på grund av spel och konsumtion med och utan kredit. Kronofogden har också signalerat att många unga söker skuldsanering men ofta får avslag, då många unga uppfyller kraven för att kunna få det.

–  Ett problem är att väldigt få unga i dag har kunskap om hur de kan hantera kriser i sin privatekonomi utan att behöva ta till exempelvia sms-lån, säger Magnus Österberg Westerlund.

Kampanj under åtta veckor

Kampanjen Kampen mot nudelveckan genomförs för andra gången veckorna 38–45 på lokalbussarna samt i sociala medier, för att uppmärksamma unga i åldern 16 till 25 år i Umeå kommun på hur de kan göra för att få en bättre ekonomi, och att de kan få hjälp om de hamnat i problem. 

Läs mer om kampanjen på www.umea.se/nudelveckan

För mer information:

Magnus Österberg Westerlund
Budgetrådgivare
Umeå kommun
090-16 34 36
magnus.westerlund@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ta hjälp av budgetrådgivarna på Umeå kommun så slipper du äta nudlar varje dag.
Ta hjälp av budgetrådgivarna på Umeå kommun så slipper du äta nudlar varje dag.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum