Lidl Sverige

Lidl Skeppsbron slår upp portarna i Jönköping

Dela
Livsmedelskedjan Lidl öppnar idag sin tredje och hittills största butik i Jönköpingsområdet när Lidl Skeppsbron välkomnar sina första gäster i den expansiva stadsdelen Södra Munksjön. Färsk frukt och grönt, kött från Sverige och delikatesser från hela världen kommer att samsas om rymliga 1 400 kvadratmeter butiksutrymme. Lidl Skeppsbron blir Lidls 205:e butik i Sverige när kedjan fortsätter att expandera.

Med Lidl Skeppsbron fortsätter Lidl sin etableringsresa i Sverige. Butiken blir livsmedelskedjans tredje i Jönköpingsområdet. Den nya byggnaden, där Lidls butik ligger på bottenplan, kommer att ägas och skötas av Lidl Sverige. I andra ändan av byggnaden kommer en förskola flytta in, som också kommer att ha tillgång till en innergård belägen på en del av Lidls tak. I parkeringshuset ovanför butiken erbjuds en timmes gratis parkering för Lidl-besökare. Närmaste granne blir Friskis & Svettis.

– När vi nu äntligen öppnar vår butik är vi med i början av en spännande expansion av en ny stadsdel, som också kan ses som porten in till staden. Butiken, som kommer erbjuda allt man behöver – inklusive färsk frukt och grönt, kött från Sverige och delikatesser från hela världen – är med andra ord belägen på Jönköpings bästa läge. Med förskolan och gymmet i samma byggnad blir det sammantaget en naturlig knutpunkt för alla att göra sin veckohandling, säger Christoffer Wennergren.

Lidl Skeppsbron ligger i en 3D-fastighet, vilket innebär att Lidl äger sin del av byggnaden medanJönköpings kommun äger övriga delar såsom P-hus och förskola. Utvecklingen av stadsdelen startade 2019, och det första spadtaget för Lidl Skeppsbron togs under 2020. Utanför butiken kommer en busshållplats för linje 1 med flera att finnas. Butiken ligger längs med en av Jönköpings mest trafikerade vägar, där cirka 22 000 bilar åker förbi varje dag, och Lidl-besökare har 80 parkeringsplatser, inklusive ett antal laddsplatser för elbilar, till sitt förfogande när de handlar i butiken.

– Det är alltid glädjande när näringslivsaktörer hittar fruktbara samarbeten med kommunen. Att Lidl Sverige och Jönköpings kommun nu samverkar för att skapa en knutpunkt för alla som passerar eller bor i området är ett utmärkt exempel på givande samarbeten där alla parter är vinnare, säger Sven Rydell, näringslivschef på Jönköpings kommun.

Lidl Skeppsbron öppnar torsdagen den 6 oktober klockan 08:00 med öppningserbjudanden i butiken, goodie bags till de första kunderna, en kock på plats under hela dagen och en kaffemoped utanför butiken under hela öppningshelgen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl och WWF inleder ett ambitiöst internationellt partnerskap27.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl, en av de största dagligvarukedjorna i Europa, och WWF, en av världens största oberoende naturvårdsorganisationer, ingår ett nytt femårigt internationellt och strategiskt partnerskap verksamt i 31 Lidl-länder. Detta långsiktiga samarbete med WWF kommer att fokusera på hela Lidls värdekedja och därigenom bidra till att möta vår tids globala miljömässiga utmaningar, säkerställa att fler hushåll har tillgång till mer hållbara val och uppmuntra affärsmodeller som fungerar i samklang med naturen och inom planetära gränser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye