Grant Thornton Sweden AB

Stefan Wiklund - ny M&A-chef på Grant Thornton

Dela
Stefan Wiklund, med lång erfarenhet från M&A-rådgivning i både lokala och internationella transaktioner, har valt att fortsätta sin karriär på Grant Thornton som partner och chef över M&A-avdelningen. Målet är att under Stefan Wiklunds ledning fortsätta att växa och utveckla verksamheten.
Stefan Wiklund, M&A-chef Grant Thornton. Foto: Grant Thornton
Stefan Wiklund, M&A-chef Grant Thornton. Foto: Grant Thornton

Stefan Wiklund kommer närmast från EY och har i över 20 år arbetat med transaktionsrådgivning. Han har stor erfarenhet i rollen som M&A-rådgivare inom flera olika branscher, i synnerhet inom sektorn Health - som bland annat omfattar vård- och omsorgstjänster, medicinteknik och life sciences.

Han inledde sin karriär som managementkonsult med en studiebakgrund från Handelshögskolan i Stockholm och Bocconi i Milano.

- Grant Thornton är väl positionerade att bygga en stark M&A-verksamhet med sin konsekventa och starka profil bland entreprenörsföretag i small- till midcapsegmentet. Dessutom har Grant Thornton ett starkt varumärke inom healthcare-sektorn där bland annat den årliga marknadsrapporten över vård- och omsorgssektorn blivit en referens i branschen. Min ambition är att bidra med stor erfarenhet av internationella affärer och hur man kan dra ytterligare fördelar av kompetens inom olika sektorfokus. Ett spännande område som jag också hoppas att vi kan bygga vidare på inom M&A, är Grant Thorntons satsning på ESG och verksamheter som drivs av övergång till en mer hållbar framtid, säger Stefan Wiklund. 

Han fortsätter:

- Något som jag redan nu lärt mig uppskatta är den starka kulturen av att hjälpas åt över affärsområdesgränser inom Grant Thornton, till gagn för kunder och som ger en mycket trevlig stämning bland kollegor över hela företaget.

Mats Öberg, affärsområdeschef Advisory på Grant Thornton, är mycket nöjd med rekryteringen:

- Jag är väldigt glad över att välkomna Stefan Wiklund till oss. Med hans gedigna erfarenhet och kompetens kommer han bli ett viktigt tillskott till vår M&A-avdelning. Vi har högt uppsatta mål att växa både i omsättning och antal medarbetare och här kommer Stefans ledaregenskaper att spela en stor roll i att leda teamet framåt, säger Mats Öberg.

Fortsatt het transaktionsmarknad
Grant Thornton kartlägger varje år den nordiska transaktionsmarknaden och 2021 var ett riktigt rekordår. Antalet transaktioner i Norden ökade med 56 procent. Totalt genomfördes 1 674 förvärv varav 623 i Sverige. Första halvåret 2022 har varit fortsatt förvärvsintensivt trots påverkan av negativa omvärldsfaktorer.

- Intresset bland investerare att förvärva entreprenörsdrivna bolag är fortsatt stort. Mjukvarusektorn, byggsektorn och industrisektorn är de branscher som fortfarande toppar även om en viss sektorförskjutning kan förväntas ske. Grant Thornton har ett bra rykte inom M&A och många duktiga rådgivare som det ska bli roligt att samarbeta med. Samtidigt är efterfrågan från kunderna stor och vi hoppas kunna välkomna ytterligare kollegor inom kort, säger Stefan Wiklund.

För mer information, kontakta:
Stefan Wiklund, M&A-chef Grant Thornton
stefan.wiklund@se.gt.com
08-563 072 40

Mats Öberg, Affärsområdeschef Advisory Grant Thornton
mats.oberg@se.gt.com
08-560 376 15

Kontakter

Bilder

Stefan Wiklund, M&A-chef Grant Thornton. Foto: Grant Thornton
Stefan Wiklund, M&A-chef Grant Thornton. Foto: Grant Thornton
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Ny kartläggning: Håller de svenska börsbolagen måttet för framtidens krav?1.11.2023 08:03:00 CET | Pressmeddelande

Omvärlden idag ställer allt högre krav på företag. Investerare, kunder och medarbetare vill se ansvarstagande och transparens – oavsett lagkrav. En färsk kartläggning, gjord av revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton, visar att svenska börsbolag i stor utsträckning följer koden för svensk bolagsstyrning, men att det finns stora variationer i hur man redogör det faktiska arbetet. Riskhantering och jämställdhet är två viktiga områden som står ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum