Grant Thornton Sweden AB

Global roll nästa för Grant Thorntons COO Karitha Ericson

Dela
Grant Thornton Swedens tidigare COO och vice vd Karitha Ericson går nu vidare till ledningsgruppen inom Grant Thornton International. Karitha Ericson kommer på global nivå ansvara för gränssnittet mot alla Grant Thorntons medlemsländer (Network Capabililties Team), People & Culture samt strategisk hållbarhet.
Karitha Ericson, Grant Thornton International Foto: Grant Thornton
Karitha Ericson, Grant Thornton International Foto: Grant Thornton

Karitha Ericson började på Grant Thornton 2012, då som HR-chef. Sedan 2017 har hon varit COO och vice vd. Efter tio år i det svenska bolaget blir hon nu en del av ledningsgruppen för Grant Thornton International.

- Jag är väldigt glad över att Karitha har tackat ja till den här rollen. Hon kommer leda funktionen som är vårt gränssnitt mot medlemsföretagen runt om i världen. Dessutom kommer hon också ansvara för People & Culture och hållbarhet inom nätverket. Detta är en komplex verksamhet som kräver starka operativa, kommersiella och tvärkulturella ledaregenskaper. Detta ser jag att Karitha kommer bidra med i ledningsgruppen, säger Peter Bodin, CEO Grant Thornton International.

Hållbar tillväxt i fokus
I sin nya roll kommer Karitha Ericson ha stort fokus på att driva på arbetet med hållbar tillväxt inom hela nätverket – för medlemsföretagen såväl som för nätverkets kunder.

- Det ska bli både spännande och utmanande att ta mig an den här nya uppgiften. Kunderna vill växa, och precis som oss själva vill de att det ska ske på ett hållbart och långsiktigt sätt. Detta har vi utvecklat och drivit under många år i den svenska firman och de erfarenheterna och lärdomarna tar jag nu med mig för att skynda på omställningen i hela nätverket. Jag ser också fram emot att vara med och bidra till vår kultur och vårt varumärke, vilket är förutsättningar för tillväxt, säger Karitha Ericson.

I samband med att Karitha går över till Grant Thornton International lämnar hon den svenska ledningsgruppen.

Bakgrund - om Karitha Ericson
Karitha Ericson är utbildad på Stockholms universitet och började sin karriär på revisions- och konsultföretaget Arthur Andersen. Hon har sedan ansvarat för HR-frågor inom olika delar av SEB och varit HR-chef på EQT. Karitha Ericson har varit på Grant Thornton sedan 2012, först som HR-chef och sedan 2017 som COO och vice vd. Hon sitter sedan 2019 även i styrelsen för Nordnet.

Kontakter

Bilder

Karitha Ericson, Grant Thornton International Foto: Grant Thornton
Karitha Ericson, Grant Thornton International Foto: Grant Thornton
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Ny kartläggning: Håller de svenska börsbolagen måttet för framtidens krav?1.11.2023 08:03:00 CET | Pressmeddelande

Omvärlden idag ställer allt högre krav på företag. Investerare, kunder och medarbetare vill se ansvarstagande och transparens – oavsett lagkrav. En färsk kartläggning, gjord av revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton, visar att svenska börsbolag i stor utsträckning följer koden för svensk bolagsstyrning, men att det finns stora variationer i hur man redogör det faktiska arbetet. Riskhantering och jämställdhet är två viktiga områden som står ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum