Här är juryn som ska utse Årets AI svensk 2022

Dela
Idag presenteras juryn som ska utse Årets AI svensk 2022. Årets jury består av handplockad spetskompetens inom digitalisering från näringslivet, offentlig sektor och akademin.

Årets AI svensk är en utmärkelse som delas ut av bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige till en person som med sitt arbete och kunskap inspirerar, utmanar, engagerar och bidrar till verklig förändring. Ordförande i juryn är TechSveriges förbundsdirektör Åsa Zetterberg:

- Med priset Årets AI svensk vill TechSverige lyfta fram de personer som verkligen bidragit till att visa på den enorma potential AI har för hela samhället och som har främjat utvecklingen. Vi ser fram emot att få jobba med de inkomna nomineringarna, konkreta exempel på där AI har spelat en central roll och människorna bakom.

Här är juryn i sin helhet:

Christian Guttmann, Executive Director, Nordic Artificial Intelligence Institute
Halil Radogoshi, Senior rådgivare, Skogsstyrelsen
Daniel Akenine, Nationell teknikchef, Microsoft
Sarah Wamala Andersson, Professor, hälso- och välfärdsteknik, Mälardalens högskola
Fredrik Heintz, Professor, Datavetenskap, Linköpings universitet
Daniel Gillblad, Co-Director for AI Sweden & Director of Chalmers AI Research Center
Elena Fersman, VP, Head of Global AI Accelerator, Ericsson
Robin Teigland, Professor, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers Tekniska Högskola
Louise Callenberg, Teolog och entreprenör, vd Singula
Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör TechSverige

Fram till fredagen den 11 november tas nomineringar till priset emot på aretsaisvensk.se och vinnaren offentliggörs under det digitala eventet Årets AI svensk senare i november.

Om Årets AI svensk:  

Årets AI svensk är ett pris som delas ut av TechSverige. Utmärkelsen går till en person som bidragit till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Det är tredje året i rad som priset delas ut och fjolårets vinnare var Danica Kragic Jensfelt, professor vid KTH. Läs mer om priset på aretsaisvensk.se. 

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Ljusglimtar i höstbudgeten – trots en kylig svensk ekonomi21.9.2023 11:17:13 CEST | Pressmeddelande

Den 20 september lämnades regeringens budgetproposition till riksdagen. Efter veckor av ständiga budgetnyheter var det välkommet att ta del av regeringens inriktning som helhet. För techbranschen fanns flera efterlängtade och välkomnade satsningar som TechSverige arbetat för, bland annat kopplat till kompetensförsörjning, inom konnektivitet och en digital infrastruktur för hälso- och sjukvården.

Nytt system för arbetstillstånd behöver styra hårdare mot kortare handläggningstider12.5.2023 14:08:51 CEST | Pressmeddelande

Migrationsverket presenterade idag en ny modell för att hantera arbetstillståndsärenden i syfte att främja högkvalificerad arbetskraftsinvandring. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna TechSverige, Innovationsföretagen och Teknikföretagen är positiva till regeringens ambitioner men pekar på att den modell som presenterats idag behöver vässas för att träffa rätt och ger flera inspel till utformningen av det nya systemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum