Grant Thornton Sweden AB

Årets kvinnliga Gasell – prisades av Grant Thornton på Gasellgalan

Dela
När Dagens Industri bjöd in till Gasellgala på Stadshuset i Stockholm den 5 december prisades Sveriges mest snabbväxande bolag. Ann-Charlotte Hedström, vd på teknikkonsulten IC Energy, utsågs till Årets kvinnliga Gasell. Hon tog emot utmärkelsen av Grant Thorntons vd Anna Johnson.
Ann-Charlotte Hedström, vd IC Energy, foto Pax Engström
Ann-Charlotte Hedström, vd IC Energy, foto Pax Engström

Årets Kvinnliga Gasell har delats ut årligen sedan 2015. Utmärkelsen går till ett Gasellföretag med en kvinna som grundare eller vd som står för innovation och nytänkande och som på ett tydligt sätt integrerar samhällsnytta i sin affärsidé.

- Vi på Grant Thornton är stolta över att för åttonde året i rad vara med och lyfta fram kvinnorna bland gaseller och entreprenörer. I år ser vi dessutom att andelen kvinnor i ledning och styrelse bland Gasellbolagen ökar, vilket är extra roligt, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton och juryns ordförande.

Anna Johnson menar att företag som arbetar målmedvetet med inkludering och jämställdhet blir mer lönsamma.

- Jämställdhet skapar affärsvärde och det är idag en förutsättning för att vara attraktiv hos både kunder och medarbetare. Dessutom fattar mixade grupper bättre beslut när fler perspektiv kommer upp på bordet. Ett sätt att göra en förflyttning här är att sätta mätetal på jämställdheten. På Grant Thornton har vi till exempel i många år haft jämställdhet bland delägarna som ett affärsmål, sida vid sida med finansiella nyckeltal. Ett bolags värde idag handlar om en helhet, säger Anna Johnson.

Juryns motivering till utmärkelsen:

”Årets Kvinnliga Gasell har sitt kärnuppdrag i en sektor som på senare tid har blivit politiskt sprängstoff. Med ena foten i byggbranschen och den andra i säker och effektiv avveckling av kärnkraft bidrar hennes konsultbolag i allra högsta grad till samhällsbygget. Nu drömmer hon om att bygga ny kärnkraft.”

Om vinnaren
Varbergsbaserade IC Energy är teknikkonsulter inom energi och bygg. Företaget erbjuder tjänster inom projektledning, entreprenadbesiktning och arbetsmiljösamordning och på projektlistan finns bland annat renoveringen av Tingstadstunneln. Vd:n Ann-Charlotte Hedström är huvudägare i bolaget och hon är övertygad om att medarbetarfokus är viktigast för att lyckas med sitt företag. Sedan 2020 är tre medarbetare delägare i bolaget som 2021 omsatte 20,4 miljoner. IC Energy utsågs till Gasellvinnare i Hallands län.

Om Di Gasell
Dagens Industri utser varje år de snabbast växande företagen i Sverige, något man gjort i över 20 år. Di Gasell har blivit en konjunkturindikator och Gasellföretagen viktiga förebilder för att skapa tillväxt. Grant Thornton har varit huvudpartner sedan 2008 och i år är det åttonde gången som utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell delas ut.

Förutom Grant Thornton representerades juryn för Kvinnlig Gasell av Skandia, Telia, Aros kapital och Almi.

Tidigare vinnare
2021 - Pernilla Nyrensten, RevolutionRace
2020 - Petra Ringström, Steamery
2019 - Lena Jonsson, WermKon
2018 - Maria Mattsson Mähl, AlphaCE
2017 - Renée Voltaire, Renée Voltaire AB
2016 - Birgitta Molin, Djurfarmacia
2015 - Elisabeth Brevensson, Beepsend

Kontakter

Bilder

Ann-Charlotte Hedström, vd IC Energy, foto Pax Engström
Ann-Charlotte Hedström, vd IC Energy, foto Pax Engström
Ladda ned bild
Anna Johnson, vd Grant Thornton, foto Pax Engström
Anna Johnson, vd Grant Thornton, foto Pax Engström
Ladda ned bild

Om

Grant Thornton Sweden AB
Grant Thornton Sweden AB
Kungsgatan 57
11122 Stockholm

http://www.grantthornton.se

Följ Grant Thornton Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grant Thornton Sweden AB

Ny kartläggning: Håller de svenska börsbolagen måttet för framtidens krav?1.11.2023 08:03:00 CET | Pressmeddelande

Omvärlden idag ställer allt högre krav på företag. Investerare, kunder och medarbetare vill se ansvarstagande och transparens – oavsett lagkrav. En färsk kartläggning, gjord av revisions- och rådgivningsföretaget Grant Thornton, visar att svenska börsbolag i stor utsträckning följer koden för svensk bolagsstyrning, men att det finns stora variationer i hur man redogör det faktiska arbetet. Riskhantering och jämställdhet är två viktiga områden som står ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum