De kan bli Årets techföretag

Dela
Idag presenteras finalisterna till ‘Årets techföretag’ i Tech Awards Sweden, en utmärkelse och ett branschevent som arrangeras av TechSverige och Foundry. Fem företag har i år tagit sig vidare till en finalplats. De nominerade företagen är; Freja eID, InfoSolutions, Net Insight, Plant och Tibber.

Årets techföretag är TechSveriges specialpris som går till ett ansvarsfullt företag som värnar om medarbetare och miljö, har en positiv tillväxt och kan påvisa mätbara resultat. 

Per Schlingmann, entreprenör, författare och föreläsare har varit del av årets jury:

Tech är avgörande för att möta många av våra samhällsutmaningar. Därför har det varit roligt att ta del av den stora bredd av nomineringar som har kommit in. De fem finalisterna visar både på bredd, men också hur techföretag bidrar till ett bättre samhälle.

 Det har inte varit ett lätt jobb men det är en enig jury som står bakom de starka finalister i Årets techföretag, som på olika sätt genom tech skapar värde för sina kunder, organisationer och samhället i stort. Vi ser fram emot att få hylla och fortsätta fira dessa fantastiska företag på Tech Awards branschevent i mars, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör och juryns ordförande. 

Det vinnande företaget presenteras på Tech Awards Sweden den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm. 


Finalister i kategorin ’Årets techföretag’: 

Freja eID 
Freja eID är en kostnadsfri, statligt godkänd mobil e-legitimation. Freja eID har under 2022 nått nästan 800 000 användare och bidragit till att minska det digitala utanförskapet genom att personer utan bankkonto kan skaffa en e-legitimation. 

InfoSolutions 
InfoSolutions utvecklar infrastruktur och kommunikationstjänster för laboratorier och hälso- och sjukvården. De var initiativtagare och huvudleverantör av den storskaliga nationella testverksamheten för covid-19 där sju miljoner covidtester hanterats och levererats, och har blivit utsett till Gasellföretag tre år i rad. 

Plant  
Plant har utvecklat en mjukvara som hjälper bygg- och fastighetsbolag att klimatberäkna sina byggprojekt och minska klimatpåverkan. Plant är unika på marknaden med att göra klimatberäkningar med mycket hög grad av automation och att utgå från byggnadens 3D-modeller.  

Net Insight 
Net Insight utvecklar och erbjuder öppna lösningar för medietransport till globalt ledande medieföretag. Bolaget har vuxit starkt under 2022, drivet både av starka erbjudanden inom media och distansproduktion där molnbaserade lösningar öppnat upp för nya kundsegment. Men även av ett helt nytt produktområde; synkronisering av 5G-mobilnät där en ny organisation har etablerats och viktiga ordrar tagits.  

Tibber 
Tibber är världens första heldigitala elbolag som vill minska hushållens onödiga elförbrukning genom smart teknik. Bolaget erbjuder sina kunder ett rörligt elavtal med förnybar el till inköpspris utan påslag. Tibbers algoritmer köper in elen till kunden automatiskt, som också kan se vilket kraftverk elen kommer ifrån.  

_______ 

Juryn har bestått utav:  
Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef, Nexer Group 
Haval van Drumpt, vd, Tre Sverige 
Joakim Djurberg, journalist, Computer Sweden / Foundry 
Per Schlingmann, entreprenör, författare, föreläsare 
Arash Sangari, programansvarig Startup Sweden, Tillväxtverket 
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer 
Anna Eriksson, generaldirektör, DIGG – Myndigheten för digital förvaltning 
Lena Miranda, vd Linköping Science Park 
Richard Oehme, senior rådgivare, Knowit Cybersecurity & Law
Mattias Höjer, professor i miljöstrategisk analys och framtidsstudier, KTH 
Johanna Giorgi, chief sustainability officer, Addsecure 
Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, TechSverige (juryordförande) 

_______ 


Om Tech Awards Sweden: 
Tech Awards Sweden är en branschtävling och ett event som arrangeras av TechSverige och Foundry. Syftet är att belöna och hylla företag, organisationer och personer som innoverar och skapar värde för sina kunder, medarbetare och för samhället i stort med hjälp av tech. I tävlingen finns priskategorierna: Årets hållbarhetspris, Årets säkerhetspris, Årets kompetenspris, Årets mest värdefulla användning av tech, Årets techföretag samt Tech50, en lista med de mest inflytelserika personerna inom tech. Vinnarna presenteras på ett branschevent den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm. Läs mer på techawards.se 

 

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Ljusglimtar i höstbudgeten – trots en kylig svensk ekonomi21.9.2023 11:17:13 CEST | Pressmeddelande

Den 20 september lämnades regeringens budgetproposition till riksdagen. Efter veckor av ständiga budgetnyheter var det välkommet att ta del av regeringens inriktning som helhet. För techbranschen fanns flera efterlängtade och välkomnade satsningar som TechSverige arbetat för, bland annat kopplat till kompetensförsörjning, inom konnektivitet och en digital infrastruktur för hälso- och sjukvården.

Nytt system för arbetstillstånd behöver styra hårdare mot kortare handläggningstider12.5.2023 14:08:51 CEST | Pressmeddelande

Migrationsverket presenterade idag en ny modell för att hantera arbetstillståndsärenden i syfte att främja högkvalificerad arbetskraftsinvandring. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna TechSverige, Innovationsföretagen och Teknikföretagen är positiva till regeringens ambitioner men pekar på att den modell som presenterats idag behöver vässas för att träffa rätt och ger flera inspel till utformningen av det nya systemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum