Lantmäteriet

Fördröjd registrering av ett fåtal fastigheter i omarronderingen i västra Leksand

Dela
Högsta domstolens beslut hindrar den återstående registreringen i fastighetsregistret för ett mindre antal fastigheter.

Domstolen har fattat ett beslut om så kallad inhibition på begäran av en enskild fastighetsägare som har ansökt om att få ny tid på sig att överklaga besluten i omarronderingen. Högsta domstolens beslut påverkar bland annat Lantmäteriets registrering i fastighetsregistret och får effekter även för andra än den utpekade fastighetsägaren; inte heller deras registrering i fastighetsregistret kan slutföras. Lantmäteriet bedömer att det är totalt 24 fastigheter som berörs direkt av domstolens beslut.

För dessa fastigheter finns en anmärkning i fastighetsregistret om felaktig information, vilket till exempel kan begränsa möjligheterna att ändra uppgifter om lagfart, inteckningar och rättigheter. En ansökan om ändring av uppgifterna i fastighetsregistret kan dock alltid hanteras genom individuell prövning.

Det går i dagsläget inte att säga när den återstående registreringen av de berörda fastigheterna kan genomföras och avslutas. Detta beror på när Högsta domstolen avslutar den pågående processen och på innehållet i kommande beslut.

Kontakter

Om

Lantmäteriet
Lantmäteriet

 801 82 Gävle

0771 - 63 63 63http://www.lantmateriet.se

Lantmäteriet bidrar till ett hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Vi skapar förutsättningar för att man tryggt ska kunna köpa, äga och sälja fastigheter. Det är via oss du kan söka, hitta och använda geografisk information och fastighetsinformation. Vår expertis och våra tjänster är grunden för att samhällsplanering, fastighetsmarknad och information om natur, vägar och platser ska fungera och vara tillförlitlig.
Lantmäteriet har omkring 2 000 medarbetare fördelade på cirka 50 orter. Huvudkontoret ligger i Gävle.

Följ Lantmäteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantmäteriet

Sveriges kartskatt är unik – och gratis26.9.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige är kartlagt på ett sätt som saknar motstycke. Det hela började när Sverige på 1600-talet skulle bli en stormakt – det krävde koll på varenda vrå i riket. Kung Gustav II Adolf lade då grunden för Lantmäteriet för att få bättre kännedom om naturresurser och hur riket såg ut. Resultatet blev de geometriska jordeböckerna, konstnärliga praktverk som nu i digital form kan laddas ner från öppna arkiv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum