Här är Sveriges 50 mest inflytelserika inom tech

Dela
De engagerar, utbildar, inspirerar, levererar och finansierar. Genom olika insatser bidrar de till utvecklingen och synliggörandet av digitaliseringens möjligheter. Idag publicerar TechSverige och Foundry Tech50 - Sveriges hetaste lista med de mest betydelsefulla personerna inom tech.

Ledarna, förebilderna och makthavarna - eldsjälarna och pionjärerna, entreprenörerna och direktörerna. Idag publiceras Tech50, Sveriges viktigaste lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2023. Den har sammanställts av techförlaget Foundry och bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige för att uppmärksamma och hylla dem som bidrar starkt till utvecklingen och synliggör tech och digitaliseringens möjligheter. 

- Att Sverige i många stycken är en ledande technation beror till stor del på att vi genom åren har haft många starka ledare, entreprenörer, inspiratörer och doersom har gjort skillnad för den digitala utvecklingen. Även idag finns sådana här hjältar mitt ibland oss och med Tech50-listan vill vi hylla dessa personer som med sitt engagemang och sin kompetens bidrar till att stärka Sverige. Årets lista innehåller allt från modiga innovatörer, beslutsfattare och kulturbyggare till företagsledare och investerare, som alla är värda lite extra strålkastarljus. Tillsammans gör de skillnad för Sverige som världsledande technation, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige. 

Tech50 är en årligt återkommande lista över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige. Några personer kommer att lyftas fram extra som finalister, och under branscheventet Tech 
Awards Sweden den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm, kommer en vinnare att presenteras. 

Tech50-listan hittar du här: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.776679/har-ar-tech50--de-mest-inflytelserika-inom-tech-2023


Om Tech Awards Sweden:  
Tech Awards Sweden är en branschtävling och ett event som arrangeras av TechSverige och Foundry. Syftet är att belöna och hylla företag, organisationer och personer som innoverar och skapar värde för sina kunder, medarbetare och för samhället i stort med hjälp av tech. I tävlingen finns priskategorierna: Årets hållbarhetspris, Årets säkerhetspris, Årets kompetenspris, Årets mest värdefulla användning av tech, Årets techföretag samt Tech50, en lista med de mest inflytelserika personerna inom tech. Vinnarna presenteras på ett branschevent den 22 mars på Sergel Hub i Stockholm. Läs mer på techawards.se   

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Ljusglimtar i höstbudgeten – trots en kylig svensk ekonomi21.9.2023 11:17:13 CEST | Pressmeddelande

Den 20 september lämnades regeringens budgetproposition till riksdagen. Efter veckor av ständiga budgetnyheter var det välkommet att ta del av regeringens inriktning som helhet. För techbranschen fanns flera efterlängtade och välkomnade satsningar som TechSverige arbetat för, bland annat kopplat till kompetensförsörjning, inom konnektivitet och en digital infrastruktur för hälso- och sjukvården.

Nytt system för arbetstillstånd behöver styra hårdare mot kortare handläggningstider12.5.2023 14:08:51 CEST | Pressmeddelande

Migrationsverket presenterade idag en ny modell för att hantera arbetstillståndsärenden i syfte att främja högkvalificerad arbetskraftsinvandring. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna TechSverige, Innovationsföretagen och Teknikföretagen är positiva till regeringens ambitioner men pekar på att den modell som presenterats idag behöver vässas för att träffa rätt och ger flera inspel till utformningen av det nya systemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum