1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

Sundsvall hyllar kvinnohjärtat 30 mars!

Dela
Hjärt- och kärlsjukdomar är en folksjukdom bland kvinnor som är en vanligare dödsorsak än bröstcancer. Nu bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till en helkväll i Sundsvall med kvinnohjärtat i fokus. Föreläsningar, inspiration, kunskap men också mycket glädje. Välkomna 30 mars.

1998 grundade Alexandra Charles 1,6 miljonerklubben för att öka informationen och sprida kunskap kring kvinnohjärtat och kvinnors hälsa.

Visste ni att idag dör kvinnor minst lika ofta som män i hjärtinfarkt, men ändå saknas de ofta i studierna och får sämre behandling?

För att samla in pengar till forskningen ordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben kunskapskvällar, "Woman in red" , runt om i hela landet under mars, föreningens "hjärtemånad". Syftet är förstås att öka medvetenheten kring kvinnors hälsa och framför allt kvinnors hjärta.

30 mars är det dags för "Woman in red" i Sundsvall, där allt överskott går till insamlingsstiftelsen "Kvinnor & Hälsa" med 90-konto. I år delar stiftelsen ut 500 000 kronor i stipendier till fem unga forskare som alla har kvinnohälsan i fokus. 

Välkomna till Sundsvalls egna Woman in Red i Spegelsalen, Stadshuset.

 

Kvällens spännande föredrag

Mona Lycksell, överläkare i kardiologi om hjärtinfarkt, kranskärlssjukdom och förmaksflimmer.

Kajsa Hedin, legitimerad fysioterapeut med bl a hjärtsjukdomar som specialitet om träning efter infarkt, vid kranskärlssjukdom och hjärtsvikt.

Erica Argården, legitimerad sjuksköterska och diplomerad sömn-specialist kommer att föreläsa kring sömnapné.

Underhållning

Clarissa Krabbe är sångerska, skådespelare och välkänd musikalartist som också brinner för hälsa. Hon har bland annat medverkat i "Book of Mormons" och "Hairspray" på Chinateatern i Stockholm.

Thunderboots visar upp sin härliga linedance och inspirerar oss till att pröva på. Härlig och bra motion för hjärtat!

Kattis Melander underhåller med ett av sina revynummer. Kattis är revyprimadonna från Njurunda som driver seniorrevyn i Njurunda och ingår även i Sundsvalls stadsrevy. 2022 mottog Kattis Melander det prestigefyllda Laila Westersunds revypris.

Tid 17.00

Darum: 30 mars

Plats: Spegelsalen, Stadshuset Sundsvall
Läs mer om kvällen här: https://www.1.6miljonerklubben.com/aktivitet/woman-in-red-sundsvall-2023/
Vill ni närvara eller intervjua några av deltagarna kontakta Anna Liljeberg, anna.liljeberg@1,6miljonerklubben.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

1,6 miljonerklubben
Tegnérgatan 15 1 TR
111 40 Stockholm

https://www.1.6miljonerklubben.com

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.    

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

-Kvinnor betraktades som simulanter och skickades hem!10.11.2023 10:51:34 CET | Pressmeddelande

Vad är det som gör att vissa personer vägrar att slå sig till ro och istället envist fortsätter att kämpa? Alexandra Charles är nu 77 år, men arbetar mer än heltid. I höst är det 25 år sedan hon grundade den ideella hälsoföreningen 1,6miljonerklubben. – Kvinnors hälsa är alltför viktig. Jag tänker inte ge mig förrän vården är rättvis och jämställd, säger Alexandra Charles. Hur har vården förändrats på 25 år? Fyra experter berättar!

-Kvinnor betraktades som simulanter och skickades hem!9.11.2023 14:52:00 CET | Pressmeddelande

Vad är det som gör att vissa personer vägrar att slå sig till ro och istället envist fortsätter att kämpa? Alexandra Charles är nu 77 år, men arbetar mer än heltid. I höst är det 25 år sedan hon grundade den ideella hälsoföreningen 1,6miljonerklubben. – Kvinnors hälsa är alltför viktig. Jag tänker inte ge mig förrän vården är rättvis och jämställd, säger Alexandra Charles. Hur har vården förändrats på 25 år? Fyra experter berättar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum