1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

Stjärnspäckad kväll för kvinnohjärtat i Kalmar 27 mars!

Dela
Hjärt- och kärlsjukdomar är en folksjukdom bland kvinnor som är en vanligare dödsorsak än bröstcancer. 27 mars är det dags för en helkväll i Kalmar med kvinnohjärtat i fokus. Föreläsningar, inspiration, kunskap, men också mycket glädje med artister som Andreas Lundstedt, Robert och Maria Wells och Jakob Stadell. Även föreningens grundare Alexandra Charles är på plats.

Visste ni att idag dör kvinnor minst lika ofta som män i hjärtinfarkt, men ändå saknas de ofta i studierna och får sämre behandling?

För att samla in pengar till forskningen ordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben kunskapskvällar, "Woman in red" , runt om i hela landet under mars, föreningens "hjärtemånad". Syftet är förstås att öka medvetenheten kring kvinnors hälsa och framför allt kvinnors hjärta.

27 mars är det dags för "Woman in red" i Kalmar, där allt överskott går till insamlingsstiftelsen "Kvinnor & Hälsa" med 90-konto. I år delar stiftelsen ut 500 000 kronor i stipendier till fem unga forskare som alla har kvinnohälsan i fokus.

Woman in Red fyller fem år i Kalmar! 

Det firas med en helkväll med artister, modevisning och middag i högsta klass! Ta chansen att intervjua föreningens grundare Alexandra Charles om vad som hänt med forskningen på kvinnors hälsa under 25 år!

Kvällens föreläsare: 

Jörg Carlsson 

Professor, kardiolog och överläkare på Länssjukhuset Kalmar. 

Martin Carlsson 

Specialistläkare inom endokrinologi och internmedicin och har behandlat tusentals personer med högt blodtryck. Han är också forskare, författare och har grundat företagen Blodtrycksdoktorn och Yazen Health. 

Kvällens artister: 

Robert och Maria Wells 

Det välkända paret behöver knappast någon presentation. 

Idag har över 1, 8 miljoner människor har människor har sett Robert Wells i Rhapsody In Rock! Här får vi höra honom tillsammans med hustrun Maria, fantastisk sångare och författare. Robert och Maria är ambassadörer för 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Jakob Stadell 

Sångare och skådespelare som varit verksam i över tjugo år. Några av hans största roller är bla Jesus i Jesus Christ Superstar och Mark i musikalen RENT, där han även belönades med Guldmasken för bästa manliga huvudroll. 

Andreas Lundstedt 

Sveriges okrönte discokung har underhållit oss i mer än 25 år. Vi känner förstås igen honom från gruppen Alcazar, som blev en stor succé världen över. Men han har också deltagit i Melodifestivalen och gjort flera musikalroller. Andreas Lundstedt uppträder alltid med en enorm glädje som garanterat smittar av sig.  

Britt och Bert – från Talang 2022 

Britt och Bert Olausson charmade Talang-juryn totalt när de intog scenen i tv-programmet. I 44 år har de levt tillsammans och dans är en passion de delar med varandra. När de  kör igång sitt dansnummer är succén ett faktum! 

Modevisning 

Kalmars fina butiker visar upp sitt bästa mode i samarbete med Jorg Gelati.

Tid: 16:45-22.00

Datum: 27 mars

Plats: Kalmarsalen, Skeppsbrogatan 9, Kalmar.

Kvällens konferencier är Susanne Engström-Jacobsson, ambassadör för 1,6miljonerklubben. Kontakta Susanne för mer inforamtion på suzi_dee@hotmail.com

Vill ni bevaka kvällen, intervjua några av deltagarna eller Alexandra Charles, hör av er till anna.liljeberg@1.6miljonerklubben.com

 

Läs mer om kvällen här: https://www.1.6miljonerklubben.com/aktivitet/woman-in-red-kalmar/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Andreas Lundstedt
Andreas Lundstedt
Ladda ned bild
Alexandra Charles
Alexandra Charles
Ladda ned bild

Länkar

Om

1,6 miljonerklubben
Tegnérgatan 15 1 TR
111 40 Stockholm

https://www.1.6miljonerklubben.com

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.    

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

-Kvinnor betraktades som simulanter och skickades hem!10.11.2023 10:51:34 CET | Pressmeddelande

Vad är det som gör att vissa personer vägrar att slå sig till ro och istället envist fortsätter att kämpa? Alexandra Charles är nu 77 år, men arbetar mer än heltid. I höst är det 25 år sedan hon grundade den ideella hälsoföreningen 1,6miljonerklubben. – Kvinnors hälsa är alltför viktig. Jag tänker inte ge mig förrän vården är rättvis och jämställd, säger Alexandra Charles. Hur har vården förändrats på 25 år? Fyra experter berättar!

-Kvinnor betraktades som simulanter och skickades hem!9.11.2023 14:52:00 CET | Pressmeddelande

Vad är det som gör att vissa personer vägrar att slå sig till ro och istället envist fortsätter att kämpa? Alexandra Charles är nu 77 år, men arbetar mer än heltid. I höst är det 25 år sedan hon grundade den ideella hälsoföreningen 1,6miljonerklubben. – Kvinnors hälsa är alltför viktig. Jag tänker inte ge mig förrän vården är rättvis och jämställd, säger Alexandra Charles. Hur har vården förändrats på 25 år? Fyra experter berättar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum