Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Tid för ackreditering till Paralympics 2024 i Paris

Dela
Med cirka 15 månader kvar till Paralympics i Paris inleds det första steget för att få pressackrediteringar till spelen, så kallade "Press by Number". Deadline för ansökan, som skickas till Sveriges Paralympiska Kommitté, är den 9 juni 2023.

Paralympics i Paris arrangeras från den 28 augusti till den 9 september 2024 med totalt 4 400 paralympier som gör upp om medaljerna inom 22 idrotter.  

Ansökan om medieackreditering till spelen är en tvåstegsprocess, Press by Number och Press by Name.  

I detta första skede, Press by Number, anger medier vilken typ av ackreditering de önskar att ansöka, antalet ackrediteringar som önskas samt kontaktperson/kontaktpersoner. 

Svenska medier ansöker via Sveriges Paralympiska Kommitté för att få en pressackreditering. Skicka ett mail till elias.hakansson@parasport.se med en intresseanmälan senast 9 juni 2023. 

Nästa steg för en ackreditering är Press by Name som påbörjas i december 2023. 

Icke rättighetsinnehavare från TV och radio ansöker om pressackreditering direkt via IPC, https://www.paralympic.org/paris-2024/information-media

Deadline för att begära en ENR-ackreditering är den 31 maj 2023.

-------------------------

Boende

Processen för bokning av boende i Paris löper parallellt med ansökan av pressackrediteringen med start den 4 april och deadline den 27 juli. Guideline kring boendeansökan hittar du som bifogad pdf. 

För samlad information från organisationskommittén rekommenderas att skapa ett konto på Extranet Press Paris 2024

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) är den svenska idrottsrörelsens högsta instans i paralympiska frågor. SPK:s uppgift är att utveckla och värna om den paralympiska rörelsen i Sverige. Den huvudsakliga uppgiften för Sveriges Paralympiska Kommitté är att förbereda och leda det svenska deltagandet i Paralympics och att utveckla konkurrenskraftiga svenska trupper till kommande spel. 

Paralympics eller Paralympiska spelen är motsvarigheten till OS och Olympiska spelen. I Paralympics tävlar idrottare med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsätning och spelen arrangeras i anslutning till Olympiska spelen på samma ort. 

Det finns 28 paralympiska idrotter på det paralympiska programmet. Första sommarspelen arrangerades 1960 i Rom medan det första vinterspelet arrangerades i Örnsköldsvik 1976. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Regeringen står bakom fortsatt arbete att få Paralympics och OS till Sverige 203012.11.2023 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges regering välkomnar att Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fortsätter undersöka möjligheterna att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030. -Ett glädjande besked och ett viktigt besked. Nu kan vi gå vidare med vår kandidatur och som nation är vi bättre förberedda än någonsin tidigare, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum