Sweco Sverige AB

Sweco förvärvar del av Metria och blir marknadsledande inom mätningsteknik

Dela
Sweco har tecknat avtal om att förvärva affärsområdet Plan- och mättjänster från Metria AB, som är en del av Sikri Group ASA. Med förvärvet växer Swecos affärsenhet för mätningsteknik från cirka 200 medarbetare till cirka 300 och stärker därmed sin ledande position på den svenska marknaden.
Foto: Janne Mikkonen
Foto: Janne Mikkonen

Metrias affärsområde Plan- och mättjänster är specialiserade inom plan- och mättekniska tjänster för hela samhällsbyggnadsprocessen. Bred geografisk närvaro i hela landet och en stark position mot kommuner som kundgrupp kompletterar och stärker Swecos erbjudande. Affärsområdet har cirka 110 medarbetare på 20 orter och en årlig omsättning på cirka 130 MSEK.

– Digitala lösningar som redovisar den fysiska världen möjliggör datadriven transformation i den gröna omställningen. Med förvärvet av Metrias affärsområde Plan- och mättjänster blir vi marknadsledande inom mätningsteknik och kan göra ännu mer skillnad för våra kunder och för framtidens hållbara samhällen, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Plan- och mättekniska tjänster är viktiga möjliggörare för hållbar samhällsutveckling och behovet av avancerade tjänster inom området ökar. Det driver vår utveckling av nya tekniska tjänster i framkant samtidigt som det bidrar till tillväxt. Swecos affärsenhet Mätningsteknik har under senaste året växt organiskt med drygt 30 procent. Nu tar vi ytterligare ett steg i vår tillväxtresa, vilket känns väldigt spännande, säger Martina Söderström, divisionschef Environment & Planning, Sweco Sverige

– Det här är ett mycket positivt steg för alla parter. Att Metrias plan- och mätverksamhet blir en del av Sweco medför möjligheter både för kunder och medarbetare. Metria kommer framöver att fokusera på sin kärnverksamhet, digitala lösningar och tjänster inom GIS, geodata, affärs- och fastighetsinformation, säger Jonas Åkerman, vd Metria.

Metrias verksamhet bedrivs i två affärsområden; Plan- och mättjänster och Geoinformation. Sweco har tecknat avtal om att förvärva Plan- och mättjänster medan Metria fortsätter att driva affärsområdet Geoinformation. Förvärvet förväntas slutföras i början på maj 2023.

 
För ytterligare information, kontakta:

Sofie Sidoli, presschef Sweco Sverige
sofie.sidoli@sweco.se, 010-484 50 20

Martina Söderström, divisionschef Environment & Planning 
martina.soderstrom@sweco.se, 073 807 62 22

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Janne Mikkonen
Foto: Janne Mikkonen
Ladda ned bild
Martina Söderström, divisionschef Environment & Planning, Sweco. Fotograf: Anna W Thorbjörnsson
Martina Söderström, divisionschef Environment & Planning, Sweco. Fotograf: Anna W Thorbjörnsson
Ladda ned bild
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige. Fotograf: Anna W Thorbjörnsson
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige. Fotograf: Anna W Thorbjörnsson
Ladda ned bild
Jonas Åkerman, vd Metria. Fotograf: Sara Rossi
Jonas Åkerman, vd Metria. Fotograf: Sara Rossi
Ladda ned bild

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco förvärvar Medins och blir marknadsledande rådgivare inom vattenmiljö i Sverige26.9.2023 09:20:00 CEST | Pressmeddelande

Sweco har idag tecknat avtal om att förvärva Medins Havs och Vattenkonsulter AB som är specialiserade på undersökningar i vattendrag, sjöar och hav. Rådgivning inom vattenmiljöfrågor är en nyckelkompetens i den gröna omställningen och efterfrågas av allt fler kunder. Med detta förvärv blir Sweco det ledande konsultbolaget inom vattenmiljö i Sverige, med nära 100 experter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum