Bonnier News

Sara Arvidsson ny chefredaktör för Fagersta-Posten

Dela
Sara Arvidsson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Fagersta-Posten. Hon efterträder Julia Engström som går vidare inom Bonnier News Local. – För mig är lokaljournalistik både det roligaste och viktigaste man kan jobba med, säger Sara Arvidsson.
Foto: Julia Engström
Foto: Julia Engström

I början av mars meddelade Julia Engström att hon slutar som chefredaktör för Fagersta-Posten, efter knappt fyra år på posten, för att istället bli nyhetschef på Falu-Kuriren. Efter en rekryteringsprocess står det nu klart att Sara Arvidsson är den som ska ta över ansvaret att leda arbetet på Fagersta-Postens redaktion, som i dag består av fem reportrar.

– Jag känner mig otroligt glad och stolt över förtroendet att få leda Fagersta-Posten in i framtiden. Jag vill bidra till att tidningen fortsätter att berätta de hetaste nyheterna i vårt område, på ett nära och engagerat sätt. För mig är lokaljournalistik både det roligaste och viktigaste man kan jobba med, säger Sara Arvidsson.

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är den som ansvarat för rekryteringsarbetet. Hon säger att det har varit viktigt att hitta en person som är engagerad i tidningens upptagningsområde och har förståelse för de frågor som är viktiga för läsarna i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Det har hon nu hittat i Sara Arvidsson, som de senaste fyra åren arbetat som reporter på tidningen och också vikarierat som nyhetschef.

– Jag är jätteglad över att Sara Arvidsson har tackat ja till det här uppdraget. Sara är en engagerad och duktig journalist och har vana av att leda nyhetsarbete. Hon bor i området, i Vad, en mil utanför Fagersta, och känner väl till de frågor som är viktiga i norra Västmanland, säger Cecilia Ekebjär.

Sara Arvidsson tillträder den 1 juni.

Kontakter

Bilder

Foto: Julia Engström
Foto: Julia Engström
Ladda ned bild
Foto: Julia Engström
Foto: Julia Engström
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum