Henrik Vinge utnämns till nytt regeringsuppdrag

Dela
Henrik Vinge kommer tills vidare fokusera på att etablera sig i rollen som ordförande för Trygghetsberedningen. Under den tiden lämnar han rollen som gruppledare för Sverigedemokraterna.

Idag presenterade justitieminister Gunnar Strömmer och Henrik Vinge de nya direktiven för Trygghetsberedningen. Denna parlamentariska kommitté ska utreda och lämna förslag på åtgärder för att minska återfall i brott. Uppdraget ska redovisas senast den 30:e april 2024.

Henrik Vinge har bett om att tills vidare bli befriad från uppdraget som gruppledare för att bland annat fokusera på att etablera sig i sin nya roll.

Henrik Vinge kommenterar:

- Under vårvintern har vi kunnat konstatera att arbetsformerna kopplade till Tidösamarbetet i stort sett fallit på plats. Samarbetet mellan regering och riksdagsmajoritet fungerar bra. Om jag vill prova på att göra någonting annat en period är detta en lämplig tidpunkt. Jag har sett fram emot det och är glad över att äntligen få sätta igång.

Hur Sverigedemokraternas gruppledning ska se ut under tiden kommer att presenteras i början av nästa vecka.

Kontakter

Bilder

Om

Sverigedemokraterna
Sveriges Riksdag
100 12 Stockholm

https://sverigedemokraterna.se/

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum