Stockholms stad

Stockholms SM-guldmedaljörer hyllades i Stadshuset

Dela
Under tisdagskvällen den 25 april hyllades 180 av Stockholms SM-guldmedaljörer från 2022 av Stockholms stad vid en ceremoni i Stadshuset.

Under åren, mellan 2005 till 2022, har närmare 4 000 SM-guldmedaljörer tilldelats den unika medaljen av stadens idrottsborgarråd/idrottsnämndens ordförande och idrottsdirektör i samband med den årliga mottagningen i Stadshuset. I år hyllades cirka 180 svenska mästare och deras ledare från 27 föreningar och 23 olika idrotter i Stockholms stad.

Mottagningen är för medaljörer som på seniornivå representerar och tävlar för en förening med säte i Stockholms stad. Förutom de aktiva deltar även deras ledare. En unik medalj delades ut av Maria-Elsa Salvo, ordförande i idrottsnämnden i Stockholms stad och idrottsdirektör Marina Högland.

– Vi är stolta över att ha så många stipendiater och medaljörer som tävlar för en förening från Stockholms stad. De är viktiga förebilder och inspirerar barn och unga runt om i vår stad till rörelse och idrott, säger Maria-Elsa Salvo (S), idrottsnämndens ordförande i Stockholms stad.

Stipendier för framstående ledarinsatser

Förutom guldmedaljörerna hyllades även nio ungdomsledarstipendiater för framstående ledarinsatser. Ungdomsledarstipendiaterna som också tillhör en förening med säte i Stockholms stad, ska vara ideella och inte ha mottagit stipendium tidigare. Juryn tittar särskilt på ledaregenskaper så som att man är en bra förebild, inkluderande och hur länge man har varit ledare. Ungdomsledarstipendier har delats ut av staden sedan början av 1970-talet.

– Det blev en fantastisk kväll där idrotten stod i fokus och vi från staden fick hylla våra framstående idrottare och ledare, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad. Det är så roligt att få möta företrädare från våra olika stockholmsföreningar och alla de olika idrotter som var representerade här ikväll.

Nyckelord

Kontakter

IdrottsförvaltningenJenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig

Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.

Tel:076-122 76 22jenny.tiren.berg@stockholm.se

Bilder

Den unika medaljen till SM-guldmedaljörerna
Den unika medaljen till SM-guldmedaljörerna
Ladda ned bild
Medaljörerna från 2022
Medaljörerna från 2022
Ladda ned bild
Ungdomsledarstipendiaterna
Ungdomsledarstipendiaterna
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum