Pressträff: Stadshuset 100 år – jubileumsveckans program presenteras

Dela
Den 23 juni 2023 är det 100 år sedan Stockholms stadshus invigdes. Under jubileumsveckan i juni förvandlar vi Stadshuset till något utöver det vanliga.

Stadshuset är stockholmarnas hus. I hundra år har viktiga beslut fattats här, idéer har formats och kärlek har flödat. Därför firar vi Stadshusets jubileum tillsammans. Firandet pågår hela året och nu närmar vi oss Stadshusets födelsedagsvecka.

Den 16–23 juni bjuder vi in till ett hejdundrande firande värdigt en hundraåring. Vi ställer om Stadshuset och bjuder in alla stockholmare till ett öppet stadshus. Det blir en mängd olika aktiviteter och extra mycket firande. Besökare kommer kunna upptäcka huset på helt nya och unika sätt.

På pressträffen berättar vi om jubileumsveckans program och hur alla stockholmare kan delta i firandet.

Vid pressträffen medverkar:

  • Karin Wanngård, finansborgarråd
  • Svante Hådell, projektchef Stadshuset 100 år, stadsledningskontoret
  • Anders Kindberg, fastighetsdirektör
  • Stefan Rahm, klubbdirektör, KSSS
  • Josefin Rosales, konstnärlig ledare, Parkteatern

Tid: Tisdag 9 maj klockan 09.30.

Plats: Stadshuset. Samling i Stadshusparken.

Anmälan: Föranmälan sker till stadshuset100@stockholm.se. Presslegitimation krävs.

Välkommen!

Kontakt

Emilia Geijer, kommunikatör, stadsledningskontoret
Telefon: 08-508 293 81
E-post: emilia.geijer@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum