Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Parasporten och San Moteur vinnare när Paralympiatravet avgjordes

Dela
På lördagen avgjordes Paralympiatravets final på Åby. I samband med loppet stod det klart att årets ekonomiska stöd från ATG till parasporten blir rekordhöga 2 406 581 kronor.
Hans Lord Skarplöth delar ut rekordcheck till Åsa Llinares Norlin.
Hans Lord Skarplöth delar ut rekordcheck till Åsa Llinares Norlin.

– Samarbetet med ATG är jättekul och betyder massor. Paralympiatravet är en viktig arena för oss att synas på, och det här bidraget ger oss möjlighet att skapa ännu bättre förutsättningar för våra paralympier att lyckas i kommande spel, säger Åsa Llinares Norlin ordförande för Sveriges Paralympiska Kommitté. 

Paralympiatravet är navet i samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige, ett samarbete som startade redan 1995 och nyligen förlängdes med fyra nya år. 

– Vi på ATG är väldigt stolta över vårt nära samarbete och hur det har utvecklats under åren. Förutom att det ger våra svenska paralympier bättre förutsättningar inför Paralympics så leder det till breddsatsningar inom parasporten och till exempel att vi numera är med och producerar Parasportgalan som hölls under fredagen här på Åby, säger ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth. 

Det var gott om paralympiska medaljörer bland de idrottare som var på plats på Åby och förgyllde tävlingarna under lördagen. Tillsammans med publiken på Åbytravet fick de se San Moteur och Björn Goop vinna Paralympiatravet och förstapriset på 1,5 miljoner kronor. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hans Lord Skarplöth delar ut rekordcheck till Åsa Llinares Norlin.
Hans Lord Skarplöth delar ut rekordcheck till Åsa Llinares Norlin.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) är den svenska idrottsrörelsens högsta instans i paralympiska frågor. SPK:s uppgift är att utveckla och värna om den paralympiska rörelsen i Sverige. Den huvudsakliga uppgiften för Sveriges Paralympiska Kommitté är att förbereda och leda det svenska deltagandet i Paralympics och att utveckla konkurrenskraftiga svenska trupper till kommande spel. 

Paralympics eller Paralympiska spelen är motsvarigheten till OS och Olympiska spelen. I Paralympics tävlar idrottare med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsätning och spelen arrangeras i anslutning till Olympiska spelen på samma ort. 

Det finns 28 paralympiska idrotter på det paralympiska programmet. Första sommarspelen arrangerades 1960 i Rom medan det första vinterspelet arrangerades i Örnsköldsvik 1976. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Regeringen står bakom fortsatt arbete att få Paralympics och OS till Sverige 203012.11.2023 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges regering välkomnar att Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fortsätter undersöka möjligheterna att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030. -Ett glädjande besked och ett viktigt besked. Nu kan vi gå vidare med vår kandidatur och som nation är vi bättre förberedda än någonsin tidigare, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum