PR & Beyond

”OM DU GÅR” - ny singel med Uno Svenningsson som packat väskan inför en intensiv sommar på turné.

Dela
Uno Svenningsson laddar inför en intensiv sommar med bland annat Gyllene Tider, genom att släppa nya singeln ”Om du går” idag fredag 12 maj.

Uno Svenningsson laddar inför en intensiv sommar med bland annat Gyllene Tider, genom att släppa nya singeln ”Om du går” idag fredag 12 maj.

Singeln är ett fortsatt samarbete med sonen Mark Bihli som låtskrivare och producent. Samarbetet startade i samband med låten ”Fickor fulla av sand” som släpptes 2021 och kom att markera starten på en ny spännande era för Uno. 

Så här säger Mark och Uno om samarbetet och om låten ”Om du går”:

”Om du går var en av de första låtarna jag och pappa skrev tillsammans för cirka 3 år sedan. Det var en varm sommardag och det var kvavt i min lägenhet där vi satt med gitarr, papper och penna men ändå lyckades vi skriva klart låten på några timmar. Tre år senare är Om du går fortfarande en solklar favorit och jag hoppas att lyssnarna diggar den lika mycket som jag!” - Mark Bihili

”Det är lätt att ta relationer och sina roller för givet och att allt ska vara beständigt. Här försöker vi spegla de tvivel och den osäkerhet som kan finnas även i den tryggaste vänskap.” - Uno Svenningsson

Lyssna här

Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá bakom sig. Nästa år firar han 40 år som artist. Genom åren har det blivit sju album som sångare i gruppen freda och hela 8 album som soloartist med klassiska låtar som bla ”Under Ytan”, Vågorna”, ”Tro på Varann”, ”Du kommer ångra det här” bara för att nämna några.

2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” i TV4 och året efter 2018 släpptes albumet "Andras sånger", och knappt två år senare kom albumet ”Österlen”.

2021 startade ett samarbete med Per Gessle som mynnade ut i låten "Bara få Höra Din Röst", ett roligt samarbete och nu till sommaren väntar en stor turné tillsammans med Gyllene Tider som har premiär den 7 juli i Halmstad. 

Turnén besöker över 17 platser i Sverige, bland annat Stockholms Stadion, Ullevi i Göteborg och anrika Dalhalla i Rättvik. Den 12 augusti gör även Uno Svenningsson sin premiärspelning i Norge, Fredrikstad på Kråkerøy. Uno kommer även göra ett antal egna spelningar i sommar. 2024 planeras att firas stort då Uno firar 40 år som artist.

Uno kan ses som gästartist på Gyllene Tiders Hux Flux sommarturné på följande platser: 

07 juli Brottet, Halmstad. PREMIÄR ! 
08 juli Brottet, Halmstad
10 juli Sofiero, Helsingborg
12 juli Mölleplatsen, Malmö
14 juli Stångebrofältet, Linköping
15 juli Sundbyholms Slott, Eskilstuna
17 juli Pinneviken, Lysekil
19 juli Boulognerskogen, Skövde
21 juli Fredriksskans, Kalmar
22 juli Brunnspark, Ronneby
26 juli Pite Havsbad, Piteå
28 juli Stadion, Stockholm
29 juli Dalhalla, Rättvik
30 juli Dalhalla, Rättvik
02 aug Mariebergsskogen, Karlstad
03 aug Botaniska Trädgården, Uppsala
05 aug Ullevi, Göteborg 
12 aug Fredrikstad, Kråkerøy (NO)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Uno Svenningsson Foto
Uno Svenningsson Foto
Ladda ned bild

Om

PR & Beyond
PR & Beyond
Blecktornsgärnd 1
11824 Stockholm

+46 70 7527605http://www.prbeyond.se

PR & Beyond är en kommunikationsbyrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin, med bred kunskap och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister.

Följ PR & Beyond

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR & Beyond

#peaklenin4autism - nästa äventyr för Måns Möller6.7.2023 11:44:29 CEST | Pressmeddelande

Efter att bland annat ha cyklat över USA, genomfört 10 Vasalopp på 10 dagar (med Christer Skog) och slagit världsrekordet som snabbast över Europa på cykel (613 mil på 28 dagar från UFA, Ryssland till Cabo da Roca, Portugal), står ännu ett äventyr för dörren för Måns Möller: att bestiga berget Peak Lenin i Tadzjikistan. Berget når en höjd på 7134 meter över havet. Med sig på resan har han sin vän Tony Regnhamn. Klättringen starta den 9 juli och målet är att nå toppen den 24 juli.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum