Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Åsa Llinares Norlin omvald ordförande för Parasport Sverige

Dela
Under lördagen genomfördes förbundsmötet för Parasport Sverige, där Åsa Llinares Norlin enhälligt omvaldes till ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté för ytterligare två år. Åsa Llinares Norlin har varit ordförande sedan 2019.

-          Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta leda det här förbundet. Det är en spännande tid för parasporten. Vi jobbar hårt för att rekrytera aktiva och ledare efter de tuffa pandemiåren, samtidigt som intresset för parasportens frågor och våra aktiva ökar för varje år både inom och utanför idrottssverige. Jag är stolt över den resa vi är på och vårt förbund, och är tacksam för möjligheten att få fortsätta leda förbundet framåt, säger Åsa Llinares Norlin.

På mötet valdes också Thomas Wilhelm (Stockholm) och Ellis Kivi (Stockholm) om som ledamöter för ytterligare fyra år, till 2027. Och Niclas Rodhborn (Stockholm) och Rasmus Isaksson (Stockholm) valdes som nya ledamöter för fyra år, till 2027. I styrelsen sitter sedan tidigare Maria Nilsson (Göteborg), Åsa Edlund (Stockaryd), Karin Olsson-Sandberg (Stockholm) och Mathias Kemi (Vaxholm) på mandat till och med 2025.

-          Det är verkligen en kompetent styrelse som jag ser fram emot att jobba med. Efter vårt första konstituerande möte kan jag konstatera att den här styrelsen är precis vad förbundets nyantagna vision uttrycker: en unik kraft som kommer att jobba för att förverkliga drömmar, säger Åsa Llinares Norlin.

På parasport.se finns förbundsmötets officiella uttalande om Parasport Sveriges framtid att läsa.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Regeringen står bakom fortsatt arbete att få Paralympics och OS till Sverige 203012.11.2023 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges regering välkomnar att Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fortsätter undersöka möjligheterna att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030. -Ett glädjande besked och ett viktigt besked. Nu kan vi gå vidare med vår kandidatur och som nation är vi bättre förberedda än någonsin tidigare, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum