Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Förlängt samarbete mellan Hello Sweden och Parasport Sverige

Dela
Hello Sweden fortsätter sin satsning på svensk parasport. Det nya samarbetsavtalet sträcker sig över Paralympics i Paris 2024.

Samarbetet mellan Hello Sweden Team och Parasport Sverige startade 2021 och förlängs nu ytterligare två år. Genom Hello Sweden Team Parasport bidrar Hello Sweden till att uppmärksamma svensk parasport och till att stödja talanger i deras satsning mot kommande paralympiska spel. Hello Sweden Team Parasport består idag av ett 15-tal aktiva från 10 olika idrotter.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med Hello Sweden, som har en djup förståelse för vår verksamhet. Att Hello Sweden fortsätter att bidra till kommande paralympiska idrottares satsningar är glädjande och mycket värdefullt, säger Niclas Grön, paralympisk chef på Parasport Sverige.

– Jag är glad och stolt över att Hello Sweden fortsätter att vara ett starkt stöd till svensk idrott och i synnerhet till svensk parasport. Vi ser fram emot att tillsammans med Parasport Sverige göra vad vi kan för att bidra till en positiv utveckling av svensk parasport, säger Tomas Kaiser, VD, Hello Sweden Team.

Om Hello Sweden

Hello Sweden är ett unikt nätverk av företag som banar väg för Sveriges framtida idrottsstjärnor. Med ekonomisk stöttning, rådgivning och utbildning ger Hello Sweden unga sporttalanger möjlighet att satsa på sin passion. Sverige får i sin tur nya idrottsstjärnor vars framgångar skänker mycket glädje och inspirerar nästa generation idrottare. 
Att vara med i Hello Sweden är win-win för alla parter. Idrotten stöttas samtidigt som framgångsrika idrottare och företag får ta del av varandras kompetens och kan bygga långsiktiga samarbeten, en branschöverskridande mötesplats som förenar människor från olika delar av näringslivet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (Parasport Sverige) administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 12 idrotter.

I rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté ansvar vi dessutom för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sverige, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Regeringen står bakom fortsatt arbete att få Paralympics och OS till Sverige 203012.11.2023 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges regering välkomnar att Sveriges Olympiska Kommitté, Sveriges Paralympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fortsätter undersöka möjligheterna att få arrangera vinter-OS och Paralympics i Sverige 2030. -Ett glädjande besked och ett viktigt besked. Nu kan vi gå vidare med vår kandidatur och som nation är vi bättre förberedda än någonsin tidigare, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum