Bonnier News

Di-Gruppen fortsätter att expandera – blir delägare i nyhetstjänsten Breakit

Dela
Nu förvärvar Di-gruppen en minoritetspost i bolaget bakom Breakit – Breaking Media AB. Avsikten är att förvärva resten av bolaget om cirka tre år. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson, tillsammans med bolagets första investerare, investmentbolaget Swedia Capital, kvarstår tills vidare som majoritetsägare. – Vi har följt Breakit under en längre tid och ser nu en möjlighet att accelerera bolagets tillväxttakt och långsiktigt öka stabiliteten genom att gå in som delägare, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri och affärsområdeschef på Bonnier News Business.
Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut

Nyhetssajten Breakit startades 2015 av de före detta Di-medarbetarna Stefan Lundell och Olle Aronsson. Målet var att “på riktigt bevaka de omvälvande förändringar som näringslivet står inför i digitaliseringens tidevarv”. Sedan dess har redaktionen vuxit och förutom nyhetsrapportering anordnar bolaget i dag bland annat event, nätverksträffar och kurser.

– Vi har stor erfarenhet av att stötta affärstitlar i deras tillväxt genom att utnyttja vår stora räckvidd, ledande förmåga att driva digitala prenumerationsaffärer och den starka plattform vi kan erbjuda för tidningsverksamhet. Tillsammans med Breakits nuvarande ägare kan vi se till att tidningens stora potential för ytterligare värdeskapande realiseras trots ett utmanande marknadsläge, säger Peter Fellman.

Breakit är ett välskött bolag med en beprövad affärsmodell som genomfört en imponerande tillväxtresa de senaste åren. Bolaget verkar inom en tydlig nisch och har en kompetent redaktion med god branschkännedom. Potentialen att växa och bredda affären i form av större prenumerantintäkter och skala är stor. Breakit passar väl in i Bonnier News Business ekosystem av ledande affärsnyheter och partnerskapet möjliggör för Breakit att nå full potential snabbare utan att förlora sin entreprenörsanda.

– Di Digital och Breakit är ju arga konkurrenter och ska också fortsätta vara det. Behovet av viktig och lustfylld journalistik inom det här området är i dag stort och vi tror det komma att öka avsevärt med allt som händer inom techsektorn, för att till exempel nämna den explosion vi nu ser inom AI och vad det kommer att innebära för näringslivet, fortsätter Peter Fellman.

Stefan Lundell och Olle Aronsson är också glada över att framöver kunna ta del av det kunnande som finns inom Bonnier News.

– Det känns kanon att affären är i mål. Det har varit många och långa samtal med Bonnier News där vi har insett att vi ligger väldigt nära varandra vad gäller hur vi vill att Breakit ska utvecklas framöver, vad vi tror på och vad vi tycker är kul. Nu är vi taggade på att jobba vidare tillsammans, säger Stefan Lundell, grundare av Breakit.

– Di-gruppen kommer att kunna tillföra Breakit mycket. Vi är till exempel väldigt imponerade av Di-gruppens arbete med att skapa digitala prenumerationsintäkter, säger Olle Aronsson, grundare av Breakit.  

Kontakter

Bilder

Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut
Ladda ned bild
Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut
Ladda ned bild
Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut
Ladda ned bild
Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum