LO

LO stödjer Kommunals strejkvarsel

Dela
Kommunal har varslat om konflikt med arbetsgivarorganisationen Gröna arbetsgivare för att de inte vill höja lägstlönerna. LO står helt bakom Kommunals krav.

- Vi är inom LO-samordningen överens om gemensamma krav på att höja lägstlönerna och genomföra en låglönesatsning. Vi har lovat varandra att få igenom det här och vi ska se till att driva igenom det, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

- Varje motpart på arbetsgivarsidan som försöker sänka våra gemensamma krav ska veta att förbunden i samordningen lovat varandra det här. Därför är det självklart att vi stöttar Kommunals kamp för att höja lägstlönerna.

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum