Statens servicecenter

Nu öppnar vi ett statligt servicekontor på Råslätt

Dela

Den 24 maj får invånare på Råslätt i Jönköping närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu kan boende på Råslätt få statlig service på hemmaplan. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor, säger kontorsområdeschef Franjo Bogic.

I Jönköping finns redan idag ett servicekontor i centrala stan, på Trädgårdsgatan 7. Det nya servicekontoret som ligger på Tornfalksgatan 11 beräknas dagligen ta emot omkring 50 besökare.

– Vi förstärker den statliga närvaron i ett område där vi ser att behovet finns. Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger regionchef Tobias Lundin.

Mer om servicekontoret på Råslätt
Servicekontorets adress är Tornfalksgatan 11. Öppettiderna är måndag-fredag, klockan 10.00-16.00, med lunchstängt 12.30-13.30. Servicekontoret invigs den 22 maj och öppnar för allmänheten den 24 maj. 

På servicekontoret kan kommunens invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,6 miljoner besök årligen.

Nyckelord

Kontakter

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2024 utökar vi till 147 servicekontor.

På våra servicekontor ger vi vägleding och service i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum