RödGrön Ledning i Västra Götaland

Inbjudan till presskonferens om budget 2024

Dela
RödGrön Ledning bjuder in till presskonferens för att presentera budget 2024.

Onsdag den 31 maj presenterar Helén Eliasson (S), Carina Örgård (V) och Madeleine Jonsson (Mp) budget 2024 för Västra Götalandsregionen.

Tid: 12:00

Plats: Gullbergsvassgatan 2, Regionens hus i Göteborg.

Föranmälan för journalister till pressekreterare Ängelina Ahlén, se kontaktuppgifter nedan. Ange namn, redaktion, samt i vilken funktion du deltar (reporter eller fotograf).

Möjlighet finns att följa pressträffen digitalt via Teams. För att ställa frågor under presskonfrensen krävs närvaro på plats. För enskilda intervjuer efter presskonferens, kontakta ansvarig pressekreterare för respektive parti.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

RödGrön Ledning i Västra Götaland
RödGrön Ledning i Västra Götaland

Västra Götaland

RödGrön Ledning består i Västra Götalandsregionen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna. 

Vi står för en grön, feministisk politik som präglas av framtidstro och ett nytt sätt att leda regionen mot en starkare välfärd igen. 

Följ RödGrön Ledning i Västra Götaland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RödGrön Ledning i Västra Götaland

Högerregeringen överger kollektivtrafiken och klimatmålen22.9.2023 09:51:12 CEST | Pressmeddelande

Högerregeringen fortsätter förra årets miljardsatsning på sänkt skatt på bensin och diesel med nya miljardsubventioner för att det ska bli billigare att köra fossildriven bil. De har nu, med stöd av Sverigedemokraterna, lagt fram sin budgetproposition för 2024. Prioriteringen är tydlig, återigen uteblir stöd till omställningen till mer hållbart resande. Klimatmålen kommer inte att nås.

Bättre arbetsvillkor för förare i kollektivtrafiken19.9.2023 11:41:41 CEST | Pressmeddelande

Västra Götalandsregionen ska utreda hur man kan förtydliga krav på goda anställningsvillkor för förarna inom kollektivtrafiken. – Det blir allt svårare att få tag i buss- och spårvagnsförare. Finns det inga förare så kan vi varken bygga ut eller förbättra kollektivtrafiken, därför lägger vi stort fokus på kompetensförsörjningen nu, säger Louise Jeppsson (V), ordförande i Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden (IKN).

Regeringens klimatbesked - Ett steg fram och tre steg tillbaka7.9.2023 16:22:49 CEST | Pressmeddelande

- När världen och Sverige behöver ett tydligt klimatledarskap tar regeringen ett steg framåt och tre steg tillbaka. Det är oroväckande att regeringen inom loppet av två dagar publicerar förslag som är helt kontraproduktiva, där deras krisinsikt inför det klimatnödläge vi nu befinner oss i är obefintlig, säger Madeleine Jonsson (MP), ordförande för Västra Götalandsregionen nämnd för Miljö och regional utveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum