Stockholms stad

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr till Stockholm 2027

Dela
Mellan Stockholms stad och O-Ringen har idag träffats en överenskommelse om att stå som värd för O-Ringen Stockholm 2027. O-Ringen återvänder därmed till Stockholm efter 52 år!
Fotograf: Mårten Sessler
Fotograf: Mårten Sessler

– Vi är väldigt glada att O-Ringen kommer till Stockholm. Vi kan erbjuda deltagare och publik ett urbant, hållbart och tillgängligt O-Ringen, säger Stockholms idrottsborgarråd Jan Valeskog (S), som under söndagen skakade hand med Svensk Orientering Events VD Claes Forsberg.

O-Ringen är världens största orienteringstävling och arrangeras årligen men på en ny plats varje år. Evenemanget lockar över 20 000 deltagare varje år i alla åldrar från ett 40-tal länder. Senast O-Ringen arrangerades i Stockholmsområdet var i Haninge 1975. Då deltog knappt 10 000 personer. Nu kan vi räkna med det dubbla.

– Att 2027 ta O-Ringen till huvudstaden känns fantastiskt. Vi får ett evenemang med pulsen från storstad och allt som det erbjuder men kan samtidigt leverera orienteringsupplevelser i världsklass. Att vi därtill har Stockholms stad och ett starkt orienteringsdistrikt som tillsammans med oss vill leverera något alldeles extra 2027 gör att vi verkligen ser fram emot det här, säger Claes Forsberg.

O-Ringen arrangeras vecka 30 och erbjuder cirka 120 olika klasser för åldrarna 10-100 år. Arrangör är Svensk Orientering Events AB, som är ett helägt dotterbolag till Svenska Orienteringsförbundet. Överskottet från varje O-Ringen går direkt tillbaka till orienteringen, både genom förbundet men framför allt till orienteringsklubbarna i Stockholm som bidrar med ungefär 80 000 ideella timmar.

– Vi ser fram emot att hälsa världens alla orienterare välkomna till vår fantastiska stad, och få visa upp Stockholms fina naturområden som finns i stadens absoluta närhet. O-Ringen kommer bidra till att lyfta värdet av friskvård och friluftsliv i Stockholm vilket är en stor vinst för folkhälsan och den fysiska aktiviteten hos stockholmarna, säger Jan Valeskog.

Kontakt

Presskontakt för Jan Valeskog:
Tomas Gustavsson
076-1229199, tomas.gustavsson@stockholm.se

Presskontakt för Stockholms stad:
Patrik Tengwall
08-50829312, patrik.tengwall@stockholm.se

 

Bilder

Fotograf: Mårten Sessler
Fotograf: Mårten Sessler
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

När träden får berätta – en parkupplevelse för barn i alla åldrar4.9.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välkommen till lanseringen av När träden får berätta vid Åkeshovs arboretum. Den 13 september klockan 18.00 lanserar Bromma stadsdelsförvaltning en digital parkupplevelse för både barn och vuxna. Här får besökaren träffa Barry Gran, Shirley Körsbär och Bisse Björk med flera vänner. Via de talande träden upptäcker och utforskar besökaren naturens förutsättningar på ett nytt och roligt och sätt. När träden får berätta invigs av bland andra Bromma stadsdelsnämnds ordförande, Johan Heinonen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum