Folkuniversitetet

Folkuniversitetet får förtroendet att bedriva sfi-utbildning på uppdrag av Karlstads kommun

Dela

Folkuniversitetet får som enda utbildningsanordnare fortsatt förtroende att erbjuda Karlstadsborna sfi-utbildning. Det nya avtalet gäller från 1 augusti 2023.

Daniel Jonlund, regionchef för sfi- och komvuxutbildning och Lisa Rosén, verksamhetschef för sfi-utbildning i Karlstad.
Daniel Jonlund, regionchef för sfi- och komvuxutbildning och Lisa Rosén, verksamhetschef för sfi-utbildning i Karlstad.

Folkuniversitetet bedriver sedan tidigare sfi-utbildning på uppdrag av Karlstads kommun och får nu förnyat förtroende. Det står klart sedan Karlstads kommun avslutat en upphandling som också omfattar sammanhållen utbildning och heltids-sfi för unga vuxna.

– Fantastiskt roligt! Vi är glada och stolta över att vi får förnyat förtroende från Karlstads kommun. Hög kvalitet och hårt arbete från ledning, administration och pedagoger ligger bakom framgången, säger Daniel Jonlund, regionchef för sfi- och komvuxutbildning.

Under de år Folkuniversitetet har bedrivit sfi-utbildning på uppdrag av Karlstads kommun har man utvecklat kombinationsutbildningar och ungdoms-sfi med goda resultat. Folkuniversitetet har också uppmärksammats för nyskapande digitala arbetssätt som stärkte elevernas resultat under pandemin.

– Nu ser vi fram emot att utveckla och bedriva sfi-utbildningen i samverkan med Karlstads kommun under fyra nya år. Vi är tacksamma för förtroendet och glada för att eleverna får ha kvar sina lärare, säger Lisa Rosén, verksamhetschef.

Folkuniversitetet har erbjudit Karlstadsborna bildning och utbildning i mer än 50 år. Förutom sfi-utbildning bedriver man i dag folkbildning, yrkeshögskoleutbildning,  arbetsmarknadsutbildning och komvuxutbildning på uppdrag av Karlstads kommun.

Nyckelord

Kontakter

Folkuniversitetet – kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

Kraftigt ökat intresse för validering18.9.2023 08:07:47 CEST | Pressmeddelande

Validering är ett viktigt verktyg för att lyfta fram individens verkliga kompetenser och kan ofta vara det första steget mot egen sysselsättning. Annika Segerlund, distriktschef på Folkuniversitetet, noterar ett kraftigt ökat intresse för validering av generella kompetenser, såväl i kompetenser för arbetslivet som kommunikativ svenska. Validering i svenska är Folkuniversitetet i Syd idag ensamma om att erbjuda i regionen.

Folkuniversitetet vill höja kunskapsnivån i engelska för utrikes födda11.9.2023 09:44:44 CEST | Pressmeddelande

Från och med hösten 2023 startar Folkuniversitetet nybörjarkurser i engelska till kraftigt subventionerade priser för personer som saknar grundläggande kunskaper i språket. Kurserna finansieras bland annat med statsbidrag och en liten deltagaravgift. Med den här satsningen vill man bidra till att höja kunskapsnivån i samhället, och man hoppas nå personer som normalt sett inte hittar till Folkuniversitetet.

Skansen och Folkuniversitetet lanserar unik kurs om biologisk mångfald28.8.2023 10:19:45 CEST | Pressmeddelande

Dra på dig stövlarna och utforska Skansens unika miljö tillsammans med kunniga pedagoger från Skansen. Den 20 september slår Folkuniversitetet och Skansen upp portarna för en helt ny kurs för vuxna om natur och människa i samspel – och om den livsviktiga biologiska mångfalden. Hela Skansen används som klassrum och kursen äger rum när parken har stängt för andra besökare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum