120 fåglar lyfter tillsammans i ljusgården - elever från Botkyrka avslutar ett flerkonstnärligt projekt

Dela
Konstverket Våra Vingslag. Installation av elevernas fåglar konstruerad av Jenny Lundbäck
Konstverket Våra Vingslag. Installation av elevernas fåglar konstruerad av Jenny Lundbäck

2 juni är det vernissage för Våra Vingslag – om att vara tillsammans med flera konstnärliga språk. Sex klasser från både södra och norra Botkyrka i årskurs tre har skapat tovade fåglar som nu flyger högt i ljusgården i Hallunda Folkets hus. En annan del i detta kulturprojekt är att elevernas idéer har inspirerat till muntliga berättelser med ramsor som tonsatts och blivit låtar och även koreograferad dans.

  • Vi vill med detta projekt verka som en motkraft till den ökade polariseringen som samhället och vår värld befinner sig i. Vi vill också att barnens fantastiska kreativa förmåga och fantasi ska tas på allvar, säger Eva Dahlberg, projektledare på SkrivSprånget. Och det gör vi genom att bland annat ge konstverket en sådan här hedersplats.

Om att vara tillsammans är den röda tråd som löper genom projektet. En aspekt är att bidra med något eget så det blir en helhet. Den tovade fågel som var och en skapat får nu flyga tillsammans med drygt 120 andra unika fåglar under ett helt år i Hallunda Folkets hus.

Barnens fantasi och skaparkraft har stimulerats via flera sinnen. Förutom hantverket med att tova fåglar, att lyssna på musik och att leva sig in i de muntliga berättelserna, har de fått prova på att göra rörelser. Detta i en koreografi som tagit avstamp från berättelserna.

  • Vi är fyra konstnärer som delar med oss till barnen av våra passioner, säger Eva. Konst, muntliga berättelser, musik, rörelse/dans. Och barnen har i sin tur inspirerat oss. Vi tänker att det är från hjärta till hjärta.

Här kan man läsa mer om kulturprojektet Våra Vingslag https://varavingslag.skrivspranget.se/

Projektet stöds av Kulturrådet och Kreativa fonden i Botkyrka.  

Kontakt: Eva Dahlberg, projektledare SkrivSprånget

 eva@skrivspranget.se, 0762-215406

Följ SkrivSprånget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkrivSprånget

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum