Region Örebro län

Nina Höijer har valts till ordförande i Tåg i Bergslagen

Dela
Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns kollektivtrafiknämnd, har valts till ny ordförande i Tåg i Bergslagen.

- Tåg i Bergslagen är en viktig aktör på den mellansvenska järnvägen som knyter samman de fyra länen Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg på ett sätt som underlättar vardagen för många pendlare och andra resenärer. Att nu få uppdraget att som ordförande leda verksamheten framöver känns både stimulerande och hedrande, säger Nina Höijer.

Tåg i Bergslagen bedriver och utvecklar tågtrafiken på sju olika linjer på uppdrag av Region Örebro län, Region Gävleborg, Region Dalarna och Region Västmanland. Genom att arbeta för samordning mellan tågen och länstrafikbolagens bussar är ambitionen att göra det enkelt att resa till och från orter i hela Bergslagen.

Kontakt

Nina Höijer, ordförande i Tåg i Bergslagen och regionråd i Region Örebro län, telefon: 072-085 34 10

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nina Höijer, ordförande i Tåg i Bergslagen och regionråd i Region Örebro län
Nina Höijer, ordförande i Tåg i Bergslagen och regionråd i Region Örebro län
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Anpassning av IVA-platser i Lindesberg – fortsatt brist på specialistsjuksköterskor21.9.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

På grund av ett ytterligare försämrat bemanningsläge kommer antalet vårdplatser vid intensivvårdsavdelningen (IVA) i Lindesberg att reduceras till två platser från dagens fyra. Anpassningen är direkt kopplad till brist på specialistsjuksköterskor, framförallt nattetid. - Trots anpassningen ser vi att vi kommer att kunna vidmakthålla tillgängligheten till intensivvård, säger Peter Asplund, verksamhetschef för intensivvården i länet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum